ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του +1% κινούνται ΟΤΕ και Mytilineos, με τον Γεν. Δείκτη να «προσπαθεί» να μείνει κοντά στο επίπεδο των 1.200 μονάδων.

Πτωτικά αλλά χωρίς μεγάλες εξάρσεις κινείται και σήμερα η αγορά, με τον τζίρο να συνεχίζει να δείχνει σημάδια αδυναμίας και τους επενδυτές να προχωρούν σε σχετικά προσεκτικές κινήσεις με σταθερό προβάδισμα των πωλητών έναντι των αγοραστών. 

Το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη σίγουρα αποτελεί έναν παράγοντα που επηρεάζει και την εγχώρια αγορά με τον Stoxx 600 να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,04%, ενώ απώλειες 0,08% εμφανίζει ο DAX. Πολύ καλύτερη η εικόνα στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,21%. 

Ο Γενικός Δείκτης αφού διολίσθησε έως το χαμηλό των 1.185,24 μονάδων (-0,55%), στις 11:33 εμφανίζει κέρδη 0,30% στις 1.195,38 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ 46 μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο και 37 υποχωρούν. Στο +0,47% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,17% υψηλότερα. 

Θετική πορεία και για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,25%, με την Alpha Bank να ακολουθεί καλή πορεία και να ενισχύεται 2,07%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,10%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,50% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο -0,81%. 

Επικρατούν οι ανοδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αν και η πτώση της Coca-Cola HBC κατά 0,62% επηρεάζει και τη συνολική εικόνα της αγοράς. Κέρδη 1,38% για τον ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,96% και τη ΔΕΗ να ενισχύεται 0,27%. Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 3% για την Aegean, ενώ άνω του +2% βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ και υψηλότερα του +1% κινούνται οι τίτλοι των Mytilineos και Sarantis

Το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων, πέραν της πτώσης είναι ότι καταγράφεται μεγάλη υποχώρηση του τζίρου, γεγονός που προβληματίζει αρκετά τους αναλυτές, ενώ οι ρευστοποιήσεις προέρχονται κατά κύριο λόγο από ξένα χαρτοφυλάκια, με αιχμή τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος, βέβαια, ήταν και αυτός που πρωταγωνίστησε στο ανοδικό σερί της αγοράς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφικό αγοράς κρυπτονομισμάτων
ΑΓΟΡΕΣ

Απότομη στροφή στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, blue chips

Το θετικό κλίμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες (-1,32%) του Γενικού Δείκτη που έκλεισε στις 2.011,41 μονάδες. Πολλές μετοχές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη μέρα ανόδου στο Χρηματιστήριο, κέρδη +0,73% ο Γενικός Δείκτης

Το κλίμα στο εξωτερικό δεν ήταν αρνητικό αν και οι δείκτες στην Ευρώπη, είχαν μικρές απώλειες. Η εγχώρια αγορά κατάφερε να διατηρήσει το θετικό momentum με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.033,97 μονάδες (+0,73%)