ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

«Βουτιά» 300 μονάδων ο Dow Jones, ανησυχία για τον κίνδυνο επιδημίας

Ισχυρές πιέσεις σημειώνονται στη Wall Street μετά την επιβεβαίωση για το νέο κρούσμα κοροναϊό στο Σικάγο. Απώλειες άνω του 1% για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ισχυρές πιέσεις σημειώνονται στη Wall Street με τους επενδυτές να πουλούν μετοχές ενέργειας, τραπεζών και υγείας καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα, μετά και το δεύτερο κρούσμα που σημειώθηκε στη χώρα. 

Συγκεκριμένα το αμερικανικό Κέντρο Ασθενειών και Πρόληψης ανακοίνωσε πως ένας ταξιδιώτης από την πόλη Γουχάν της Κίνας διαγνώστηκε με τον κοροναϊό στο Σικάγο.

Με περισσότερες από 900 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενειών που μοιάζουν με γρίπη μέχρι σήμερα, ενισχύονται οι φόβοι για τον κίνδυνο επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Οι ειδικοί επισημαίνουν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξης από τον  ιό Ebola το 2014, 2003 και τον ιό της γρίπης των πτηνών το 1997.

Αυτή την ώρα (21.25 ώρα Ελλάδας) η μετοχή της Intel σημειώνει σημαντικά κέρδη περιορίζοντας τις απώλειες της Wall Street, με άλμα 6,7% φτάνοντας σε υψηλό 19 ετών μετά τις προβλέψεις για υψηλότερα από του αναμενομένου κέρδη το 2020, δείχνοντας πως η αγορά των επεξεργαστών ανακάμπτει δυναμικά.

Στις 21.25 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones σημειώνει πτώση -1% και βρίσκεται στις 28.872 μονάδες, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες -1,23% στις 9.287 μονάδες και ο S&P500 σημειώνει απώλειες -1,20% στις 3.285 μονάδες.

Νωρίτερα σε θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ένα ράλι ανακούφισης μετά από τέσσερις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις. Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δείχνουν πως η ανάπτυξη στην ευρωζώνη ανακάμπτει φέτος, με τα αντίστοιχα νούμερα για τις ΗΠΑ να αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα.

Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών έχει ενισχυθεί μετά και την υπογραφή της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας των ΗΠΑ με την Κίνα, και την Γερμανία να δείχνει πως αποφεύγει την ύφεση.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 1,41% στις 13.576 μονάδες, και ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 1,04% στις 7.585 μονάδες, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημείωσε άνοδο 0,88% στις 6.024 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη κατέγραψε άνοδο 0,46% στις 9.562 μονάδες, ενώ ο MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 23.969 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και υψηλή μεταβλητότητα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου, αλλά και με έντονη αβεβαιότητα λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν, κινούνται οι αγορές. Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και οι αποφάσεις για το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο πόλης νύχτα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε κλίμα αισιοδοξίας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη, Ασία και Wall Street. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
ΑΓΟΡΕΣ

Τρομάζει τις αγορές ο γρίφος της διάρκειας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και νέες απώλειες στις διεθνείς αγορές. Τρομάζει το κόστος του πολέμου. Ο γρίφος της διάρκειας των συγκρούσεων και οι επιπτώσεις σε ενέργεια - εμπόριο.