ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες μεταβολές στην Ευρώπη, παραμένουν οι ανησυχίες για Κίνα

Τα νέα προβλήματα στον τομέα του real estate της Κίνας επαναφέρουν τους φόβους για την πορεία της οικονομίας της. Συνεχίζεται η ισχυρή άνοδος για το φυσικό αέριο.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και στα νέα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα του real estate αλλά και εκτιμήσεις ότι η οικονομία της δεν θα κατορθώσει να επιτύχει τον στόχο που έχει τεθεί για την ανάπτυξη βρίσκονται οι επενδυτές στην Ευρώπη. 

Οι βασικοί δείκτες εμφανίζουν αρκετά ήπιες μεταβολές, μετά και τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στη Βρετανία, με τον δομικό να συνεχίζει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Πτώση μόλις 0,02% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ενισχύεται 0,18%, τον FTSE 100 να έχει κέρδη μόλις 0,02% και τον CAC 40 να κινείται 0,29% υψηλότερα. Διαφορετικές τάσεις στην περιφέρεια με τον FTSE MIB να υποχωρεί 0,17%, ενώ κέρδη 0,45% εμφανίζει ο ΙΒΕΧ 35

Ήπια ανοδική κίνηση για τα futures της Wall Street, μετά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε χθες η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,09%, τον S&P 500 στο +0,08%, ενώ 0,15% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία υποχώρησε στο 6,8% τον Ιούλιο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον δομικό να διαμορφώνεται στο 6,9%. 

Με θετικό αλλά προσεκτικό ρυθμό κινείται η αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,16% στα 85,03 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει κέρδη 0,17% στα 81,14 δολάρια. Ράλι για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται άνω του 7% στα 41,6 ευρώ. 

Εκ νέου διαφορετική πορεία για τον χρυσό και τον άργυρο στην αγορά πολυτίμων μετάλλων. Ο χρυσός υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,01% στα 1.935,35 δολάρια, ενώ ο άργυρος ακολουθεί καλύτερη πορεία με κέρδη 0,40% στα 22,7 δολάρια. 

Σε κλοιό μεγάλων πιέσεων βρέθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 1,39%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να έχει απώλειες 1,21%, ενώ 0,82% χαμηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.