ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

«Μαζεύονται» οι απώλειες στο ΧΑ, λιγότερο από 1% η πτώση του Δείκτη

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,77%), της Ελλάκτωρ (+1,20%) και του ΟΤΕ (+0,35%).

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, έχοντας περιορίσει όμως τις αρχικές απώλειες. Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακτά χαμένο έδαφος, καθώς μειώνονται οι απώλειες των τραπεζών. Μικρότερη από 1% η πτώση του Δείκτη, που είχε φθάσει και το -1,4% μετά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα περιορίζονται οι απώλειες στην Ευρώπη, ο ευρωπαϊκός STOXX 600 χάνει -0,14% ενώ αναμένεται να ανοίξει ανοδικά η Wall Street μετά την ευχάριστη έκπληξη από την κερδοφορία της Intel.

O Γενικός Δείκτης Τιμών μετά τις 15:15, διαμορφώνεται στις 1.335,50 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,75%.   Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.327,28 μονάδες (-1,36%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 50,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,99%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,77%), της Ελλάκτωρ (+1,20%)και του ΟΤΕ (+0,35%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (-2,16%), της Τιτάν (-2,06%) και της Aegean Airlines (-2,00%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,33%) και της Υγείας (+0,14%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,69%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,68%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 3.682.050 και 2.473.314 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 6,06 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 5,01 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 77 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τρία 'Αλφα (κ) +9,65% και Δομική Κρήτης +9,35%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -5,71% και Αφοί Κορδέλλου -3,94%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Μηδένισε με ράλι τις πολεμικές απώλειες το Χ.Α., οι μετοχές που ξεχώρισαν

Πρόωρη Ανάσταση στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία για εκεχειρία με τον Γενικό Δείκτη να εκτοξεύεται +6,58% και ουσιαστικά να μηδενίζει τις απώλειες του πολέμου με ράλι τραπεζών. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.