ΓΔ: 2654.69 -1.17% Τζίρος: 137.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:48:38
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
Φωτό: Shutterstock

Οριακές μεταβολές για τον γενικό δείκτη πέριξ των 1.350 μονάδων

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Viohalco (+1,92%), του ΟΤΕ (+1,53%), της Τιτάν (+1,49%) και των ΕΛΠΕ (+1,15%).

Στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών κάλυψαν τις αρχικές τους απώλειες, εν μέσω καθοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 15:15, διαμορφώνεται στις 1.346,32 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.349,31 μονάδες (+0,25%) και κατώτερη τιμή στις 1.340,62 μονάδες (-0,44%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 51,49 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,56%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,23%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Viohalco (+1,92%), του ΟΤΕ (+1,53%), της Τιτάν (+1,49%) και των ΕΛΠΕ (+1,15%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,78%), της Aegean Airlines (-1,20%) και της ΔΕΗ (-0,82%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+4,29%) και των Πρώτων Υλών (+1,33%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,02%) και των Ταξιδιών (-0,89%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 5.809.812 και 1.924.086 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 9,35 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 4,72 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 60 πτωτικά και 25 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΒΙΣ +9,40% και Ικτίνος +8,20%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -5,98% και Κτήμα Λαζαρίδη -4,32%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πτωτικά η αγορά με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πιέσεων

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ανόδου του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αρνητικό έδαφος οι αγορές, ανοδικά το πετρέλαιο

Αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές με το πετρέλαιο να ενισχύεται και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ το ΧΑ προέρχεται από ισχυρή άνοδο 1,75%.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.