ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο με γραφήματα
Φωτο: Shutterstock

Χάνει έδαφος ο γενικός δείκτης, υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,08%), της Viohalco (+0,74%) και της Μυτιληναίος (+0,61%).

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες κινούνται εν αναμονή των αποφάσεων τόσο της Fed όσο και της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 13:00, διαμορφώνεται στις 1340.62 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30.77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,48%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,57%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,08%), της Viohalco (+0,74%) και της Mytilineos (+0,61%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,65%), του ΟΠΑΠ (-1,16%), της Aegean Airlines (-1,05%) και της Eurobank (-1,02%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,65%) και των Πρώτων Υλών (+0,89%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των ταξιδιών (-1,09%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,83%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 3.985.754 και 1.130.906 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 6,41 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 1,89 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 52 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (π) +9,60% και ΒΙΣ +9,40%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: A.S Company -4,06% και Reds -3,85%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.