ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταβλητότητα με το βλέμμα και σε εταιρικά μεγέθη

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να διατηρούν προσεκτική στάση, τονίζουν οι αναλυτές, λόγω της προεκλογικής περιόδου, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και οι μετοχές των Aegean - Fourlis, που ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου.

Διατήρηση των ήπιων αλλά και συχνών μεταβολών πρόσημου αναμένουν οι αναλυτές και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής, εν όψει και των εκλογών της Κυριακής. 

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί 0,12%, τον FTSE 100 να έχει απώλειες 0,25%, ενώ 0,44% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40, λόγω μη ικανοποιητικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία, ενώ παραμένει η ανησυχία για το εάν θα υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ. 

Πιέσεις καταγράφονται και στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,25%. Η αμερικανική αγορά κινήθηκε χθες με ήπια κέρδη, σταθερά παρακολουθώντας τις εξελίξεις για το ζήτημα του χρέους. Ο Dow Jones είχε άνοδο 0,14% στις 33.348,60 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε κέρδη 0,3% στις 4.136,28 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 0,66% στις 12.365,21 μονάδες.

Το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά στρέφεται και σε νέες ανακοινώσεις μεγεθών α' τριμήνου, καθώς σήμερα δημοσιοποιούν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, μεγέθη οι Aegean και Fourlis, ενώ αύριο ανακοινώνει η Eurobank

Τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία παραμένουν κάτι παραπάνω από θετικά, με την Κομισιόν στις εαρινές της προβλέψεις να αναμένει ότι η υπεραπόδοσή της έναντι της ευρωζώνης θα συνεχιστεί και φέτος, με τον ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 2,4%, με ταυτόχρονη αποκλιμάκωση τόσο του χρέους όσο και των ελλειμμάτων, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό για την ελληνική οικονομία είναι το γεγονός ότι συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια των επενδύσεων. 

«Για σήμερα, οι αγορές της ΕΕ φαίνεται να οδεύουν προς ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα, καθώς η διαμάχη για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ συνεχίζει να μειώνει τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities. Από την πλευρά της η Euroxx σημειώνει ότι «αναμένουμε να διατηρηθεί η προεκλογική μεταβλητότητα». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.