ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Σε θετική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, η προσοχή σε εταιρικά μεγέθη

Με «ηγέτη» τον τεχνολογικό κλάδο η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα από την πορεία των εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου.

Με θετικές διαθέσεις κινούνται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά από έντονη νευρικότητα που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Κέρδη 0,35% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 με τον τεχνολογικό κλάδο να ενισχύεται 1,3% και όλους τους κλαδικούς δείκτες να κινούνται με θετικό πρόσημο. Στο +0,51% ο γερμανικός DAX, με τον βρετανικό FTSE 100 να έχει άνοδο 0,16% και τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται 0,53%. Θετική πορεία και για την ευρωπαϊκή περιφέρεια με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει άνοδο 0,14% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,37% υψηλότερα. 

Σε θετική πορεία και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει άνοδο 0,27%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,26% και τον Nasdaq να κινείται 0,37% υψηλότερα. 

Η καλή εικόνα των εταιρικών μεγεθών α’ εξαμήνου οδηγεί τους επενδυτές στο να «ξεχάσουν» τα «επικίνδυνα» μηνύματα που έστειλε η αμερικανική οικονομία, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Ιούλιο να ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς. Το αρνητικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι η καλή πορεία της αγοράς εργασίας δίνει περιθώριο στη Fed να συνεχίσει την επιθετική πολιτική αύξησης επιτοκίων, εκ παραδόσεως μία αρνητική εξέλιξη για τις μετοχές. 

Κέρδη για την αγορά πετρελαίου με το brent να ενισχύεται 0,38% στα 95,20 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει άνοδο 0,43% στα 89,34 δολάρια. Άνοδος που ξεπερνά το 1% για το φυσικό αέριο στην αγορά της Ολλανδίας στα 200 ευρώ. 

Ανοδικά κινείται και η αγορά πολυτίμων μετάλλων με τον χρυσό να ενισχύεται 0,20% στα 1.794,85 δολάρια, ενώ καλύτερη πορεία ακολουθεί ο άργυρος με άνοδο 1,13% στα 20 δολάρια. 

Μεικτές οι τάσεις για τις μεγάλες ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,28%, ενώ αντίθετα πτώση 0,7% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Στο +0,31% ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με καλό τζίρο επανήλθε πάνω από τις 2.100 μονάδες ο ΓΔ

Στις 2.107,88 μονάδες με άνοδο 0,41% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το road show της Morgan Stanley αφύπνισε αρκετές μετοχές και σήμερα παρατηρήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις, οδηγώντας τον Δείκτη ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.