ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης

Διστακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο σε συντονισμό με την Ευρώπη

Οι αγορές περιμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις από τη Fed για την επόμενη αύξηση επιτοκίου, πιθανότατα κατά 0,75%. Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να βρει ανοδική κατεύθυνση με ώθηση από τις τράπεζες.

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται επιφυλακτικά, εν αναμονή και των σημερινών αποφάσεων της FED, με τους αναλυτές να αναμένουν νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 λίγο μετά τις έντεκα το πρωί κινείται στις 428.24 μονάδες σημειώνοντας άνοδο +0.49%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 831,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,33% .Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,47 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει με άνοδο 0,90%, καθώς η Alpha Bank συνεχίζει την ανοδική της κίνηση με κέρδη περίπου 1,50%, ενώ ξεπερνά το 1% και η άνοδος της Εθνικής και της Πειραιώς. Μικρότερη άνοδο σημειώνει η Eurobank.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,17%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,65%), των ΕΛΠΕ (+1,32%) και της Quest Συμμετοχών (+1,00%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,52%), της Aegean Airlines (-1,12%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,89%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,65%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,67%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-0,97%) και του Εμπορίου (-0,35%).

Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 24 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +6,67% και Audiovisual +3,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Flexopack -7,35% και Medicon -3,23%.

Η αγορά περιμένει να πάρει κατεύθυνση από τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων των επόμενων ημερών. Αύριο, δημοσιεύουν μεγέθη οι Τιτάν και Mytilineos, ενώ ανακοινώνει και η Alpha Trust Ανδρομέδα που πρόσφατα μεταπήδησε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Την Παρασκευή δημοσιεύουν μεγέθη 6μήνου η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα. Οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, καθώς στις 2 Αυγούστου δημοσιεύει αποτελέσματα η Alpha Bank, στις 3/8 η Πειραιώς και στις 4/8 ο ΟΤΕ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
MARKET MAKER

Η ώρα της Aegean, ποιοι κοιτάνε τις τράπεζες, ποιοι παίρνουν θέση στη Metlen

Παρά το ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς, δεν έλειψαν οι στοχευμένες τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, με τα αποτελέσματα της Σαράντης και την πρόταση των μικρομετόχων στη Μοτοδυναμική να ξεχωρίζουν στο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Αποδόσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοιράζουν στους μετόχους 2,83 δισ. από τα κέρδη του 2025 οι 4 τράπεζες

Στα 2,83 δισ. διαμορφώνεται το μέρισμα που θα μοιράσουν το 2025 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που θα ανεβάσουν περαιτέρω τις διανομές την περίοδο 2026-2028, προσφέροντας ισχυρές αποδόσεις στους μετόχους τους.