ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Περιορίστηκαν τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στις 888,29 μονάδες βρήκε το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης τον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Στις 896,44 μονάδες είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να κλείνει χαμηλότερα από τα επίπεδα των 890 μονάδων, τα οποία αρχικά είχε υπερβεί, κινούμενη προς τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Πειραιώς, της Eurobank και της Fourlis, ενώ πιέστηκαν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΗ και της Coca Cola HBC.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 888,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 896,44 μονάδες (+1,27%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 89,840 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 32.605.696 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,55%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,40%), της Eurobank (+1,68%), της Fourlis (+1,65%), της ΕΧΑΕ (+1,23%), του ΟΠΑΠ (+1,14%) και της Εθνικής (+1,06%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (-1,58%), της Coca Cola HBC (-1,38%), της ΔΕΗ (-1,38%) και του ΟΛΠ (-1,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+4,57%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,36%) και των Πρώτων Υλών (-1,32%). Άνοδος 1,16% για τον δείκτη των Τραπεζών.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank, διακινώντας 8.138.063 και 4.921.863 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Lamda Development με 17,618 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 9,09 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, 70 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: MLS Πληροφορική +28,97% και ΣΙΔΜΑ +12,96%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Forthnet -19,11% και Ακρίτας -18,28%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες 0,49% αλλά ανοδική η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες 0,49% και στις 2.265,13 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Motor Oil, με το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αλλά και στην Aegean, την Aktor και τη Metlen.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νευρικότητα οι διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ προκαλεί επιφυλακή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ για την Γροιλανδία και οι απειλές προς Ιράν δοκιμάζουν τις αγορές, με ευρωπαικά χρηματιστήρια και ΧΑ να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Pantelakis: Το ράλι στο ΧΑ έχει συνέχεια το 2026, με έμφαση σε value picks

Η Pantelakis Securities εκτιμά ότι το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ακόμη «καύσιμα» για το 2026, παρά τα ισχυρά κέρδη του 2025. Βλέπει στήριξη από οικονομία και επανεκκίνηση κερδών και προκρίνει value επιλογές, Πειραιώς, Alpha, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil και Theon.
MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Τα δίνουν όλα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και TITAN για είσοδο στο δείκτη των δεικτών

Πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η περίοδος όπου η MSCI θα ξεκινήσει να κάνει ελέγχους. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΤΙΤΑΝ κινούνται οριακά πάνω από τα όρια ένταξης.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άλμα +2,16% με υψηλό τζίρο και blue chips στο επίκεντρο

Στις 2.276,28 μονάδες με τζίρο που ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όλες οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Από το τζίρο τα 93,3 εκατ. ευρώ έγιναν στην Πειραιώς και 74 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.