ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Shutterstock

Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζεται η εμφάνιση τάσεων σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 873,30 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση -0,28%. Στα 4.234 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συναλλαγών.

Μουδιασμένο ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτης Τιμών στις 11:20, να διαμορφώνεται στις 873,30 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση -0,28%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4.234 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,53%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+1,29%), της ΑΔΜΗΕ (+1,19%), των ΕΛΠΕ (+1,19%) και της Σαράντης (-0,90%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (-0,53%), της Jumbo (-0,51%), και της Ελλάκτωρ (-0,43%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,53%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,91%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-0,68%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,29%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 30 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) +29,27% και Τεχνική Ολυμπιακή +4,55%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου -3,20% και Κυριακούλης -1,92%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στεφάν Μπουζνά μιλάει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Μπουζνά: Οι ναυτιλιακές να επιστρέψουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Stephane Boujnah της Euronext εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές θα εισαχθούν στο ΧΑ, ενώ τόνισε τη σημασία της επερχόμενης αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου και της επιστροφής της ελληνικής αγοράς στις ανεπτυγμένες χώρες.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιέσεις στις αγορές από γεωπολιτική ένταση και πετρέλαιο

Χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για άμεση επαναφορά των συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν, τόσο το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και η Ευρώπη αναμένεται να κινηθούν με νευρικότητα και σήμερα. Ανεβασμένο το πετρέλαιο.