ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Περιορισμένες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Προς τις 870 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος στις 16:10 βρίσκεται στις 870,40 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,34%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,035 εκατ. ευρώ.

Υποχώρηση παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:10 διαμορφώνεται στις 870,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,035 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,94 %.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Cenergy (+1,51%), της Εθνικής (+0,71%) και της ΕΧΑΕ (+0,67%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές Μυτιληναίος (-1,58%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,96%) και της Eurobank (-0,83%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+1,02%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,02%) και της Υγείας (-1,24%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 3.876.011 και 1.934.724 μονάδες, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 4,269 εκατ. και η Εθνική με 3,691 εκατ.

Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 49 πτωτικά και 24 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Pasal+17,20% και Προοδευτικλη+16,47%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης (π)-27,61% και Βαράγκης-18,73%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες 0,49% αλλά ανοδική η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες 0,49% και στις 2.265,13 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Motor Oil, με το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αλλά και στην Aegean, την Aktor και τη Metlen.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νευρικότητα οι διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ προκαλεί επιφυλακή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ για την Γροιλανδία και οι απειλές προς Ιράν δοκιμάζουν τις αγορές, με ευρωπαικά χρηματιστήρια και ΧΑ να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Pantelakis: Το ράλι στο ΧΑ έχει συνέχεια το 2026, με έμφαση σε value picks

Η Pantelakis Securities εκτιμά ότι το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ακόμη «καύσιμα» για το 2026, παρά τα ισχυρά κέρδη του 2025. Βλέπει στήριξη από οικονομία και επανεκκίνηση κερδών και προκρίνει value επιλογές, Πειραιώς, Alpha, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil και Theon.
MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Τα δίνουν όλα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και TITAN για είσοδο στο δείκτη των δεικτών

Πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η περίοδος όπου η MSCI θα ξεκινήσει να κάνει ελέγχους. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΤΙΤΑΝ κινούνται οριακά πάνω από τα όρια ένταξης.