ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Σε θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι θετικές εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η αυξημένη αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit τόνωσαν την διάθεση των επενδυτών.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι θετικές εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η αυξημένη αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit τόνωσαν την διάθεση των επενδυτών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 μετά από έντονες διακυμάνσεις έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με οριακή πτώση 0,02% στις 7.211,70 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,16% στις 12.631,22 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,05% στις 5.702,05 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,15% στις 9.353 μονάδες και ο δείκτης του Μιλάνου βρέθηκε με κέρδη 1,22% στις 22.368,50 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Άλμα άνω του 5% με ώθηση από τράπεζες στον απόηχο της εκεχειρίας

Στις 2.253,76 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης που σημειώνει άνοδο άνω του 5%, με την αξία των συναλλαγών να έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Στο 8% τα κέρδη των τραπεζών, ξεχωρίζουν Metlen, Coca Cola HBC, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κατάπαυση πυρός στο Ιράν

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός Ιράν-ΗΠΑ και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, προκαλώντας πτώση των τιμών πετρελαίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύθηκε σχεδόν 5%, το Παρίσι 3,7% και το Μιλάνο 3,9%.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές μετά την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν

Ράλι στις διεθνείς αγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για εκεχειρία, ενώ υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Αισιοδοξία και στο ΧΑ στον απόηχο της ανακοίνωσης του FTSE Russell για αναβάθμιση της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.