ΓΔ: 2265.95 1.70% Τζίρος: 53.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:12:37
Φώτο: Shutterstock

Στο «κόκκινο» και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Εν μέσω των διεθνών πιέσεων στον απόηχο της είδησης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αυξημένη ανησυχία και για την πανδημία στην Ελλάδα.

Πτωτικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω της «βουτιάς» στις διεθνείς αγορές, χάνοντας ξανά τις 630 μονάδες που ανέκτησε εχθές.

Τα νέα για τον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του οδήγησαν σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς και τα futures της Wall Street και ως αποτέλεσμα επηρέασαν και την ελληνική αγορά, η οποία έχει εξάλλου να αντιμετωπίσει ακόμα ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. 

Εχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα εκ των οποίων στην Αττική εντοπίζονται τα 272. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στους 89 έναντι 78 την προηγούμενη ημέρα. Οι νέοι θάνατοι ήταν 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 393. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 628,38 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,5%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,11 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,74%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,93%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (2,85%), της Aegean Airlines (0,84%) και της Lamda Development (0,73%)

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (1,75%), της Eurobank (1,6%) και της ΔΕΗ (1,39%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (2,39%) και της Τεχνολογίας (2,04%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,72%) και των Προσωπικών Προϊόντων (1,01%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.