ΓΔ: 2263.62 1.59% Τζίρος: 115.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:41:37
Φώτο: Shutterstock

Κάτω από τις 620 μονάδες το ΧΑ, δεν συνεχίστηκε η αντίδραση

Στήριγμα στο Γενικό Δείκτη από τις μετοχές ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σημαντική πτώση σε Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και Fourlis.

Κάτω από τις 620 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, καθώς η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και δεν επέτρεψε στην αγορά να συνεχίσει την προσπάθεια ανάκτησης απωλειών που έγινε νωρίτερα. Η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν τα στηρίγματα από ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,85% στις 617,05 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 614,62 μονάδες (-1,24%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,66%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,9%), του ΟΠΑΠ (+1,1%) και της Eurobank (0,61%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (3,29%), της Ελλάκτωρ (2,62%), των ΕΛΠΕ (2,28%) και της Fourlis (2,05%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (1,87%) και των Ταξιδιών (0,7%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (3,06%) και του Εμπορίου (1,99%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 58 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.