ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shuttertsock

Στο «κόκκινο» οι δείκτες της Wall λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο

Ρευστοποιήσεις πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης οδήγησαν σε σημαντική πτώση του S&P 500 και του Nasdaq, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν προχωρούν οι συνομιλίες για τα μέτρα στήριξης.

Οι πωλητές κυριάρχησαν πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street και οδήγησαν στο «κόκκινο» τους βασικούς δείκτες, αφού έγινε γνωστό ότι καταλήγουν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,37%, ή 103 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη πτώση, κατά 0,79%, σημείωσε ο δείκτης S&P 500. Ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις στην τεχνολογία, με το δείκτη Nasdaq να υποχωρεί στο κλείσιμο κατά 1,69%.

Σε συνέντευξη στο Fox News, ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε αδιέξοδο, εξανεμίζοντας την αισιοδοξία των επενδυτών για μια γρήγορη συμφωνία για τα νέα μέτρα στήριξης.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη πίεση στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με την American Airlines και τη United Airlines να χάνουν τα κέρδη τους και να περνούν σε πτώση.

Η Boeing έκλεισε με άνοδο μόλις 0,5%, ενώ νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι ακυρώσεις παραγγελιών τον περασμένο μήνα υπερτερούν των νέων παραγγελιών.

Την κατάσταση στην αγορά επιδείνωσε περαιτέρω η πτώση και των πέντε μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, Facebook, Alphabet, Apple, Amazon και Microsoft, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% του S&P 500.

Η ανακοίνωση Πούτιν για έγκριση εμβολίου στη Ρωσία, παρότι έχει προκαλέσει μεγάλη αμφισβήτηση από τους ειδικούς, συνέβαλε στη διαμόρφωση προσδοκιών των επενδυτών ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

Η αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων βοήθησε τις μετοχές του τραπεζικού τομέα. Η JPMorgan κέρδισε 3,2%, η Goldman Sachs ενισχύθηκε κατά 0,8% και η Bank of America κατά 1%. Τα υψηλότερα επιτόκια θεωρούνται πλεονέκτημα για τις τράπεζες, καθώς ενισχύεται το καθαρό περιθώριο επιτοκίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η SpaceX εισέρχεται στη Wall Street – Υποσχέσεις Μασκ για τον Άρη

Ο Έλον Μασκ κήρυξε την ιστορική είσοδο της SpaceX στο Χρηματιστήριο, δηλώνοντας πως στόχος της εταιρείας είναι οι διαστημικές αποστολές σε Άρη και Σελήνη. Η SpaceX στοχεύει να αντλήσει 75 δισ. δολάρια, τριπλάσιο ρεκόρ από τη Saudi Aramco.
Δολάριο ΗΠΑ και αγορά
ΔΙΕΘΝΗ

Οι μετοχές ανεβαίνουν, το πετρέλαιο σε πτώση στις διεθνείς αγορές

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές σε διεθνείς αγορές, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε άνω του 3%, καθώς αναζωπυρώνονται ελπίδες συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν. Οι επενδυτές αναμένουν το ντεμπούτο της SpaceX στη Wall Street.