ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο, παραμένει η ανησυχία για Τουρκία 

Πτωτική κίνηση, εκ νέου, για τις τραπεζικές μετοχές αλλά και συνολικά για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται χαμηλότερα των 640 μονάδων.

Η ανησυχία των επενδυτών για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, παρά τη σχετική «απραξία» των τελευταίων ωρών από πλευράς Τουρκίας, εξακολουθεί να βαραίνει την ελληνική αγορά, η οποία κινείται ισχυρά πτωτικά, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, για μία ακόμη συνεδρίαση. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,29% στις 639,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,37 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, πτωτικά 36, ενώ οκτώ παραμένουν αμετάβλητες. Πτώση 1,42% καταγράφει και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 0,12% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Για μία ακόμη συνεδρίαση σημαντικές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με τον αντίστοιχο δείκτη να υποχωρεί άνω του 3,3%, ενώ ελάχιστες είναι οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίες εμφανίζουν θετική πορεία. 

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν αυτές των Τράπεζα Πειραιώς (-4,7%), Alpha Bank (-4,59%), ΕΤΕ (-3,38%) και Eurobank (-3,3%), ενώ κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι των Coca-Cola (1,51%), Ελάκτωρ (0,09%) και ΟΛΠ (0,35%).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών κτίριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης, στις 2.622,91 μονάδες

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τις 2.600 μονάδες, με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.