ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο και κρίση
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο με ώθηση από την αναβάθμιση FTSE

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη στο +0,93% και ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς στις ανεπτυγμένες από τη FTSE Russell.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με φόντο τη χθεσινή αναβάθμιση του Χ.Α στις ανεπτυγμένες αγορές από τον οίκο FTSE Russell. Η θετική αυτή εξέλιξη συνοδεύεται από ήπια άνοδο στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.088,88 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,93%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,47 εκατ. ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει άνοδο 1,01%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,19%. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Viohalco (+2,13%), της Eurobank (+1,86%), της Elvalhalcor (+1,64%), της Lamda Development (+1,57%) και της Εθνικής (+1,54%).

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Jumbo (-0,90%), του ΟΠΑΠ (-0,80%) και της Motor Oil (-0,61%). Συνολικά, 66 μετοχές κινούνται ανοδικά, 27 υποχωρούν και 10 παραμένουν αμετάβλητες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Προοδευτικής (+3,81%) και της Ίλυδας (+3,43%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Prodea (-2,50%) και της Unibios (-1,80%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν επαναγορά μετοχών

Κινεζικές κρατικές εταιρείες ανακοινώνουν επαναγορές μετοχών ή αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Η China Three Gorges Renewables θα λάβει αύξηση έως 3 δισ. γιουάν από τον βασικό μέτοχό της.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Διορθωτικά κινείται το ΧΑ, στις 2.437,13 μονάδες ο ΓΔ με πτώση 0,41%

Με ήπιες απώλειες κινούνται οι μετοχές, με την αγορά να περνά σε αρνητικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Πτώση καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την ένταση ΗΠΑ-Ιράν.
Χρηματιστήριο μετοχές οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Γενικός Δείκτης στις 2.450,80 μονάδες με οριακή άνοδο 0,15%

Με ελαφρά άνοδο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στις 2.450,80 μονάδες (+0,15%), μετά από πέντε ημέρες απωλειών. Ήπια πτώση και στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ανησυχιών για ΗΠΑ-Ιράν.