ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
Φώτο: Shutterstock

Σε ανοδική πορεία ο Γενικός Δείκτης με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Ανοδική κίνηση του ΧΑ στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνάει τις 2.050 μονάδες, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 2.050 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.056,23 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,67%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,61 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 66 μετοχές, 21 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+1,08%), της Metlen (+1,00%), της Πειραιώς (+0,99%) και του ΔΑΑ (+0,80%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,46%) και της Aktor (-0,37%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Minerva (+6,49%) και Κέκροψ (+4,74%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Παϊρης (-8,18%) και Νάκας (-5,56%).

Άνοδο καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές των εταιριών αιολικής ενέργειας να ενισχύονται ύστερα από το άλμα της Orsted.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο κατά 0,3% στις 555,1 μονάδες στις 10:12 ώρα Ελλάδας. Το ισπανικό και το βρετανικό χρηματιστήριο κατέγραφαν άνοδο περίπου 0,3%.

Η μετοχή της Orsted σημείωσε άλμα 9,4% μετά την ευνοϊκή απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου για έργο της δανέζικής εταιρίας υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Διορθωτική κίνηση στο ΧΑ με μικρές απώλειες, στήριξη από τις τράπεζες

Στις 2.154,40 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,17% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ακολούθησε την ήπια εικόνα των διεθνών αγορών, χωρίς ωστόσο να κινείται σε θετικό έδαφος. Στήριγμα οι τράπεζες απέναντι στις πιέσεις της Coca Cola HBC.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Πρεμιέρα με νέα υψηλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο +1,76% ο Γενικός Δείκτης

Στις 2.158,04 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας κέρδη 1,76% καθώς οι επενδυτές στην Ελλάδα έσπευσαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να δείξουν πως οι ελληνικές μετοχές έχουν περιθώρια ανόδου.
ΑΓΟΡΕΣ

Το εκπληκτικό +44% του ΓΔ το 2025 και οι μετοχές που έκλεψαν την παράσταση

Με άνοδο 44,3% το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό 2025, με τις τράπεζες να οδηγούν την αγορά σε υψηλά 15ετίας. Η ακτινογραφία των αποδόσεων στην υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίστηκε η συσσώρευση, κέρδη 44,3% το 2025 για το Γενικό Δείκτη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση στις 2.120,71 μονάδες. Οι πωλήσεις σε Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τιτάν, Aegean και Πειραιώς, επηρέασαν την πορεία της αγοράς, ενώ ο ΟΠΑΠ έκλεισε με αξιόλογη άνοδο.