ΓΔ: 2274.08 6.03% Τζίρος: 320.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:17:41
Φώτο: Shutterstock

Σε κλοιό πιέσεων Ευρώπη, αμερικανικά futures

Ισχυρές παραμένουν οι απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τη χθεσινή «βουτιά» για το αμερικανικό αργό, ενώ συγκρατημένη πτώση εμφανίζουν τα futures της Wall Street.

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινούνται τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής κατάρρευσης του αμερικανικού αργού και εν τω μέσω ανακοινώσεων για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού από αρκετές χώρες. 

Ο… μηδενισμός για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου του αμερικανικού πετρελαίου, το οποίο πάντως σήμερα ανακάμπτει, αν και προήλθε περισσότερο εξαιτίας τεχνικών λόγων, επιβεβαίωσε στους επενδυτές ότι η επόμενη μέρα από το lockdown θα βρει την παγκόσμια οικονομία με μία εντελώς διαφορετική και πιθανώς πρωτόγνωρη μορφή. 

Η πτώση της ζήτησης για τον μαύρο χρυσό, αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει σχεδόν πλήρως, ενώ καθίσταται σαφές ότι η όποια άρση των περιορισμών στη λειτουργία επιχειρήσεων αλλά και στην κυκλοφορία των πολιτών θα γίνει με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, χωρίς κανένας να μπορεί να αποκλείσει επιστροφή σε ανάλογες καταστάσεις το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Αποτέλεσμα αυτών των ανησυχιών είναι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 να υποχωρεί 1,2%, με τον γερμανικό DAX 30 να σημειώνει απώλειες 1,9% και τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται 1,5% χαμηλότερα. 

Πτωτικά αλλά με συγκρατημένο τρόπο κινούνται τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν απώλειες που κυμαίνονται από 0,1% έως και 0,3%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.