ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
Φωτο: Shutterstock

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο με στήριξη από blue chips και τζίρο 110 εκατ.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.041,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και τζίρο 110 εκατ. ευρώ. Στήριξη από Elvalhalcor, ΕΛΠΕ και Viohalco, πιέσεις σε Jumbo και Aktor.

Συνεχίζεται με ήπια άνοδο η πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας το κλίμα που επικρατεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Η αγορά καταγράφει μικρά κέρδη, καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν συγκρατημένη αισιοδοξία και αξιολογούν τις νέες τοποθετήσεις σε blue chips.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.041,32 μονάδες στις 15:15, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,48%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το υψηλότερο επίπεδο σημειώθηκε στις 2.044,20 μονάδες (+0,62%), ενώ η χαμηλότερη τιμή εντοπίστηκε στις 2.026,81 μονάδες (-0,23%).

Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 110,19 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας το θετικό momentum. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,44%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,61%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν αυτές της Elvalhalcor με άνοδο 4,66%, των ΕΛΠΕ με 3,51%, της Viohalco με 2,35% και της Τιτάν με 1,80%. Αντιθέτως, πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Jumbo (-1,00%) και της Aktor (-0,51%).

Στον τομέα των συναλλαγών, τον μεγαλύτερο όγκο παρουσιάζουν η Eurobank (4.278.288 μετοχές) και η Πειραιώς (3.121.777 μετοχές), ενώ την υψηλότερη αξία συναλλαγών καταγράφουν η Πειραιώς με 21,51 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 13,95 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 68 μετοχές, 32 σημειώνουν πτώση και 18 παραμένουν αμετάβλητες. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν, πέραν της Elvalhalcor, και η Doppler (+4,48%), ενώ στο αντίποδα βρίσκονται η Τρία Άλφα(κ) με πτώση 4,14% και η Κέκροψ με 3,20%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να εστιάζεται στις μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τις τάσεις της αγοράς να παραμένουν θετικές παρά τις επιμέρους διακυμάνσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν επαναγορά μετοχών

Κινεζικές κρατικές εταιρείες ανακοινώνουν επαναγορές μετοχών ή αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Η China Three Gorges Renewables θα λάβει αύξηση έως 3 δισ. γιουάν από τον βασικό μέτοχό της.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Διορθωτικά κινείται το ΧΑ, στις 2.437,13 μονάδες ο ΓΔ με πτώση 0,41%

Με ήπιες απώλειες κινούνται οι μετοχές, με την αγορά να περνά σε αρνητικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Πτώση καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την ένταση ΗΠΑ-Ιράν.
Χρηματιστήριο μετοχές οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Γενικός Δείκτης στις 2.450,80 μονάδες με οριακή άνοδο 0,15%

Με ελαφρά άνοδο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στις 2.450,80 μονάδες (+0,15%), μετά από πέντε ημέρες απωλειών. Ήπια πτώση και στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ανησυχιών για ΗΠΑ-Ιράν.