ΓΔ: 2097.09 0.47% Τζίρος: 141.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:39
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Η είσοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον πίνακα τιμών στο προσκήνιο.

Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη εν μέσω πτωτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Απώλειες καταγράφει στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ενώ αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η αγορά επανέρχεται σε πτωτική τροχιά μετά τη χθεσινή ήπια ανοδική κίνηση, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.023,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 62 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,64%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+0,60%) και της Eurobank (+0,19%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,36%), της Metlen (-1,09%), της Jumbo (-0,99%) και της Aktor (-0,90%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: MIG(+5,64%) και Ιατρικό (+1,85%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Elinoil (-4,35%) και Προοδευτική (-4,35%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Όσα δεν είδατε στο rebalancing, το συνέδριο της ΕΧΑΕ και come back Intralot

Παραμένει η μεταβλητότητα στην αγορά, ποντάρουν στο τέλος του πολέμου οι επενδυτές. Γιατί Avax και Lavipharm ξεχώρισαν στο συνέδριο των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έσπασε ταμεία η ΕΧΑΕ και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

«Απογείωση» τζίρου στα 875 εκατ. ευρώ λόγω MSCI και μικρή άνοδο για τον ΓΔ

Με οριακή άνοδο 0,18% έκλεισε στις 2.065,42 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τζίρος στο Χ.Α. εκτινάχθηκε στα 875 εκατ. ευρώ εκ των οποίων στη Metlen έγιναν τα 483 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σε τζίρο μετοχή ήταν της Eurobank με 67,7 εκατ. ευρώ.
Metlen Παραγωγή Αλουμινίου
ΑΓΟΡΕΣ

Σήμερα το rebalancing και η «μητέρα των μαχών» για τη μετοχή της Metlen

Η μετοχή της Metlen δοκιμάζεται στο σημερινό rebalancing του MSCI, με εκτιμώμενες εκροές έως 7 εκατ. τεμάχια. Αυξημένες ανοιχτές πωλήσεις (shorts) από τη μία και αγορές στήριξης από Ευάγγελο Μυτιληναίο από την άλλη.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Το option για την Alpha, ο φόβος του carry trade και μία σύγκριση στις ΑΕΕΑΠ

Παρά τη μεταβλητότητα της αγοράς, αρκετές μετοχές γράφουν συνεχόμενα νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά και κάθε διόρθωσή τους οι επενδυτές τη βλέπουν ως ευκαιρία για τοποθετήσεις. Η καλή συμπεριφορά της Alpha και η αντίδραση στον ΟΛΠ.