ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
Φωτο; Shutterstock

Ανάκαμψη στο ΧΑ με θετική πορεία τραπεζών και ισχυρή συναλλακτική κίνηση

Η αγορά αντιδρά θετικά με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.030 μονάδες και τζίρο 81,5 εκατ. ευρώ, με τράπεζες όπως Alpha Bank, Eurobank και Εθνική να δίνουν ώθηση στην άνοδο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την ανάκαμψη που παρατηρείται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη σημαντική διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει ισχυρή αντίδραση, καθώς ανακτά μέρος των απωλειών που καταγράφηκαν στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, όπου ο βασικός δείκτης είχε υποχωρήσει συνολικά κατά 4,46%.

Στις 15:15, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.032,54 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,54%, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τις 2.044,91 μονάδες, καταγράφοντας μέγιστη ημερήσια άνοδο 1,15%.

Ο τζίρος ανέρχεται στα 81,586 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για επιλεγμένους τίτλους.

Παρά το θετικό πρόσημο στην αγορά, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει υποχώρηση 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης περιορίζεται οριακά χαμηλότερα κατά 0,02%.

Ξεχωρίζουν οι ανοδικές κινήσεις σε προβεβλημένους τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, με την Alpha Bank στο +2,72%, την Eurobank στο +1,59%, την Εθνική στο +1,44% και τον ΟΤΕ στο +1,07%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται μετοχές όπως της Aegean Airlines (-0,98%), της ΔΕΗ (-0,91%) και της Lamda Development (-0,54%).

Η Intralot και η Eurobank ξεχωρίζουν σε όγκο συναλλαγών, διακινώντας 3.607.043 και 3.090.926 μετοχές αντίστοιχα, ενώ σε αξία συναλλαγών η Πειραιώς προηγείται με 12,47 εκατ. ευρώ και ακολουθεί η Εθνική με 11,65 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 38 μετοχές κινούνται ανοδικά, 67 σημειώνουν πτώση και 15 παραμένουν αμετάβλητες.

Την ισχυρότερη άνοδο καταγράφουν οι MIG (+20,12%) και Χαϊδεμένος (+8,24%), μετοχές που παρουσιάζουν έντονη εμπορευσιμότητα σήμερα.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι Τρία Άλφα (κ) (-8,57%) και Ιατρικό (-4,42%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Τρίτη ημέρα ανόδου με τοποθετήσεις σε blue chips και μεσαία κεφαλαιοποίηση

Οι μετοχές έκλεισαν με μικρή άνοδο την Παρασκευή, καταγράφοντας τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε αύξηση 0,25% στις 2.271,72 μονάδες, με εβδομαδιαία άνοδο 1,11% και ετήσια κέρδη 7,12%.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπιες διακυμάνσεις και στάση αναμονής στην έναρξη της συνεδρίασης

Σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή άνοδο. Θετικό κλίμα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αισιοδοξίας για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. Ο ΓΔ στις 2.267,78 μονάδες (+0,07%).