ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο και αγορές
Φωτογραφία Shutterstock

Σε θετικό έδαφος το ΧΑ με ώθηση από μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επιστρέφει σε θετικό έδαφος, με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.070 μονάδες και συναλλαγές άνω των 126 εκατ. ευρώ, εν μέσω ευρύτερης ανόδου.

Σε θετική πορεία κινείται πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανατρέποντας τις αρχικές ήπιες ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης. Η αγορά καταγράφει τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός Γενικός Δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη που φτάνουν το 5,48%.

Στις 15:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.070,71 μονάδες, με μικρή άνοδο της τάξης του 0,16%. Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει έντονη, καθώς η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 126,98 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,13%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει μεγαλύτερη άνοδο στο 0,55%.

Στο ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν οι: METLEN (+2,19%), ΕΛΠΕ (+2,04%), Optima (+1,89%) και Aegean Airlines (+1,51%).

Αντίθετα, σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Κύπρου (-2,39%) και της Motor Oil (-1,32%).

Στον όγκο συναλλαγών ξεχωρίζουν η Alpha Bank με 5.267.324 μετοχές και η Attica Bank με 1.908.338 μετοχές. Στην κατάταξη αξίας συναλλαγών, πρώτες έρχονται η Μυτιληναίος με 22,62 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 18,48 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 50 μετοχές καταγράφουν άνοδο, 55 υποχωρούν, ενώ 15 παρέμειναν σταθερές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στους τίτλους μικρότερης κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Προοδευτικής (+19,27%) και της Ξυλεμπορίας (π) (+9,79%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της ΕΛΕΒΕ (-3,70%) και της Χαϊδεμένος (-3,57%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές πιέζει το ΧΑ, στήριγμα η Coca Cola HBC

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές οδηγούν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.000 μονάδες.