ΓΔ: 2201.46 1.88% Τζίρος: 119.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:17:44
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης

Ακολουθεί τον διεθνή ανοδικό βηματισμό το ΧΑ με στήριξη από blue chips

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, με ώθηση από τα κέρδη άνω του 1% που καταγράφουν blue chip όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΤΙΤΑΝ.

Τον θετικό βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών που ανακάμπτουν μετά από τέσσερις ημέρες πτώσεις ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης. Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται σε ήπιους ανοδικούς ρυθμούς καθώς η μετοχή της Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο, ενώ blue chips όπως ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κερδίζουν πάνω από 1%.

O Γενικός Δείκτης στις 12:04, διαμορφώνεται στις 1.967,23 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,44%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,1 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 68 μετοχές, 33 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,86%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Coca Cola HBC ενισχύεται κατά 0,48%, η Metlen σημειώνει οριακή άνοδο 0,13%, η Jumbo καταγράφει κέρδη 0,91%, ενώ η ΤΙΤΑΝ κερδίζει 1,22%. Κέρδη 1,25% για την ΔΕΗ, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται κατά 1,57%. Κέρδη άνω του 1% σημειώνει επίσης και η Elvalhalcor με 1,54%. 

Αντιθέτως σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Motor Oil με απώλειες 0,54%, και η Σαράντης με 1,02%. Πτώση 0,38% και για την μετοχή της Cenergy.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει άνοδο 0,83%. Η Eurobank καταγράφει κέρδη 0,22% ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί οριακά κατά 0,13%. Κέρδη 0,21% για την Πειραιώς ενώ η μετοχή της Optima καταγράφει οριακές απώλειες 0,14% και η μετοχή της Τρ. Κύπρου σημειώνει πτώση κατά 0,93%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος (+2,86%) και Ιντερτέκ (+2,55%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μουζάκης(κ) (-3,08%) και Unibios (-2,59%).

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,62% στις 545,21 μονάδες, και ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 καταγράφει κέρδη 0,86% στις 5.343 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,67% στις 24.237 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,91% στις 7.792 μονάδες ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,42% στις 8.963 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο κατά 0,52% στις 13.979 μονάδες ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη 0,44% στις 39.937 μονάδες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πρν το άνοιγμα: Σε δοκιμάσια διαρκείας οι αγορές, «βύθιση» στην Ασία

Σε κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας ξεκινά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή πτώση άνω του 5%, και τον Γενικό Δείκτη να περνά σε αρνητικό έδαφος για το 2026. Ανησυχία για τιμές πετρελαίου και πληθωρισμό.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τέλος στην τριήμερη πτώση με ισχυρή τραπεζική αντίδραση

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.283,73 μονάδες, με άνοδο 1,09%, και ώθηση από τράπεζες, Metlen, ενώ κέρδη άνω του 2% σημείωσε ο ΟΤΕ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο ΟΠΑΠ, ο οποίος δέχθηκε σημαντική πίεση και έκλεισε στα χαμηλά 13 μηνών.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα με υψηλό τζίρο στο ΧΑ και πιέσεις στις τράπεζες

Έντονη μεταβλητότητα καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί ανάμεσα στις πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές και την στήριξη που προσφέρουν βαριά χαρτιά όπως ΟΤΕ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.