ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Θετική στροφή για την Ευρώπη, παραμένει η ανησυχία για τα ομόλογα

Καλή η εικόνα για τις αγορές της Ευρώπης, με υποχώρηση των αποδόσεων για τα κρατικά ομόλογα. Αποκλιμάκωση για τις τιμές πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου.

Σε θετική πορεία γυρίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης, εν τω μέσω αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων, αν και οι ανησυχίες για την πορεία της, η οποία συνδέεται άμεσα με τις εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed παραμένουν. 

Παράλληλα το επονομαζόμενο «Trump Effect», δηλαδή η επιστροφή του Ντ. Τραμπ στην εξουσία των ΗΠΑ, φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, κάτι που καταγράφηκε και στις συνεδριάσεις της Wall Street. 

Κέρδη 0,51% για τον Stoxx 600, με αυτοκινητοβιομηχανία, χημικό κλάδο και τεχνολογία να ηγούνται της ανόδου. Στο +0,63% διαμορφώνεται ο DAX, με τον FTSE 100 να εμφανίζει οριακή άνοδο 0,05% και τον CAC 40 να έχει κέρδη 0,88%. Ανοδικές οι τάσεις και στην περιφέρεια με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,65% και τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,77% υψηλότερα. 

Ανοδικές διαθέσεις και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να έχει άνοδο 0,39%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,62% και τον Nasdaq να ενισχύεται 0,89%. 

Ήπια πτωτική κίνηση για την αγορά πετρελαίου μετά το ανοδικό ξέσπασμα στη χθεσινή συνεδρίαση, με το brent να υποχωρεί 0,20% στα 80,85 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,08% χαμηλότερα στα 77,22 δολάρια. Μεγαλύτερες οι πιέσεις για το φυσικό αέριο με το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου να υποχωρεί άνω του -1% και να διαμορφώνεται στα 47,68 ευρώ. 

Θετική αλλά χωρίς εξάρσεις η εικόνα για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να ενισχύεται 0,22% στα 2.684,19 δολάρια, ενώ ο άργυρος κινείται στο +0,13% και τα 30,3 δολάρια. 

Μοναδική από τις μεγάλες αγορές της Ασίας με πτώση αυτή της Ιαπωνίας με τον Nikkei να υποχωρεί 1,92%. Αντίθετα κέρδη 1,83% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον κινεζικό Shanghai Composite να ενισχύεται ισχυρά κατά 2,54%, ενώ 0,40% υψηλότερα κινήθηκε ο ινδικός Nifty 50

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οριακά ανοδικό άνοιγμα με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε το ΧΑ, σε γραμμή με την ήπια άνοδο στην Ευρώπη. Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 2.213,32 μονάδες (+0,11%), με συναλλαγές 22,35 εκατ. ευρώ. Τράπεζες και blue chips δίνουν στήριξη, με Εθνική, ΕΛΠΕ και Motor Oil σε άνοδο.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται ο καλπασμός των τραπεζών, ρευστοποιησεις σε blue chips

Στις 2.210,85 μονάδες με άνοδο 0,14% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,31% και οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε νέο υψηλό 10 ετών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σε νέο υψηλό 4,5 ετών.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απώλειες στο άνοιγμα, στο -1,1% οι τράπεζες λόγω αβεβαιότητας για Fed

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ένταση ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και τον επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ αυξάνει την αβεβαιότητα. Ο STOXX 600 υποχωρεί 0,2%, με τις τράπεζες στο -1,1%.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια διόρθωση με πιέσεις στις τράπεζες, στήριξη από blue chips

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα υψηλά 16 ετών, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και επιλεκτικές στηρίξεις από blue chips. Ο Γενικός Δείκτης στις 2.201,64 μονάδες (-0,12%) με συναλλαγές 367,4 εκατ. ευρώ, λόγω πακέτων κυρίως στην Alpha Bank.