ΓΔ: 2227.86 0.51% Τζίρος: 236.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:30:01
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοίγει βηματισμό ο Δείκτης με οδηγό τις τράπεζες

Απάντηση στην χθεσινή φρενίτιδα ξεπουλήματος δίνει η χρηματιστηριακή αγορά με ισχυρή άνοδο ακολουθώντας τον θετικό βηματισμό των διεθνών αγορών που παίρνουν τα πάνω τους μετά τις εξαγγελίες των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά απαντάει με άλμα στο χθεσινό ξεπούλημα. Τράπεζες και «ισχυρά χαρτιά» οδηγούν την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη.

Στις 12:25 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 4,05% στις 560,38 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 24,26 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης που ηγείται της ανόδου ενισχύεται κατά 7,48% με την μετοχή της Τρ. Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 8,52% και να ακολουθεί η Alpha Bank με 8,29%. Με κέρδη κινείται η Εθνική που ενισχύεται κατά 6,55% και η Eurobank με 6,23% ενώ η Attica Bank σημειώνει άνοδο 6,45%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται με την μετοχή της Ελλάκτωρ να σημειώνει κέρδη 7,90%, και να ακολουθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με άνοδο 7,55%. Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ με 5,85% και ο ΟΤΕ με άνοδο 2%, ενώ η Coca Cola ενισχύεται 2,37%.

Η ισχυρή ανάκαμψη των διεθνών αγορών τροφοδοτείται κυρίως από τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις επιχειρήσεις αλλά και τις προσδοκίες ότι στις ΗΠΑ Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα συμφωνήσουν για πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.