ΓΔ: 2508.62 -0.18% Τζίρος: 95.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:07:37
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ήπια κίνηση στις ευρωαγορές, εν αναμονή αμερικανικού πληθωρισμού

Στο 2,6% εκτιμούν οι οικονομολόγοι ότι διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, με τις αγορές να συνεχίζουν να προεξοφλούν διατήρηση της χαλαρής πολιτικής από τη Fed.

Με ήπιες μεταβολές το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, έχοντας, πάντως, προεξοφλήσει ότι η Fed θα συνεχίσει τις μειώσεις επιτοκίων. 

Οριακές απώλειες 0,08% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ενισχύεται 0,11%, ενώ κέρδη 0,15% εμφανίζει ο FTSE 100 και ο CAC 40 κινείται 0,17% υψηλότερα. Ανάλογο το κλίμα και στις αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB να έχει άνοδο 0,14% και τον ΙΒΕΧ 35 να έχει κέρδη 0,10%. 

Πτωτική κίνηση ακολουθούν τα futures της Wall Street, καθώς ο Dow Jones υποχωρεί 0,28%, ο S&P 500 αποδυναμώνεται 0,18% και ο Nasdaq έχει πτώση 0,17%. 

Σε επίπεδο μετοχών, πτώση σχεδόν 1% για τον τίτλο της ABN Amro, καθώς τα κέρδη της για το γ' τρίμηνο υποχώρησαν κατά 9%, ενώ αντίθετα άνοδο 0,5% εμφανίζει ο τίτλος της Allianz μετά την καλή πορεία των δικών του μεγεθών για το αντίστοιχο διάστημα. 

Σε ό,τι αφορά τον αμερικανικό πληθωρισμό, οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Dow Jones εκτιμούν ότι έχει αυξηθεί κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και κατά 2,6% σε ετήσια βάση. 

Οριακές οι διακυμάνσεις για την αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει άνοδο μόλις 0,07% στα 71,92 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,01% χαμηλότερα στο επίπεδο των 68,12 δολαρίων. Πιέσεις για το φυσικό αέριο με απώλειες που ξεπερνούν το -2% και διαμόρφωση στα 43,3 ευρώ. 

Με ανοδικό ρυθμό κινείται η αγορά πολυτίμων μετάλλων, καθώς ο χρυσός έχει κέρδη 0,36% στα 2.615,85 δολάρια και ο άργυρος έχει άνοδο 0,72% στα 30,9 δολάρια. 

Με πτωτικό ρυθμό κινήθηκαν οι περισσότερες κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτής της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0,52%. Πτώση 1,55% για τον ιαπωνικό Nikkei, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 0,12%, ενώ ο ινδικός Nifty 50 κινήθηκε 0,98% χαμηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στις πρώτες ώρες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη λόγω της νέας κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο δείκτης STOXX 600 έχασε 0,3%, ενώ αυξάνονται οι αμφιβολίες για τη συμφωνία που αφορά το Στενό του Ορμούζ.
Χαρτονομίσματα ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ισχυρή εβδομάδα

Σταθερές παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τον STOXX 600 στις 652,84 μονάδες μετά από ισχυρή εβδομάδα. Η EasyJet εκτοξεύτηκε 11% λόγω πρότασης εξαγοράς από την Castlelake, που αποτιμά την εταιρεία έως 5,5 δισ. λίρες.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.