ΓΔ: 2212.55 0.28% Τζίρος: 142.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:59:39
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω και μεγεθών 9μηνου

Το «Trump Effect» συνεχίζει να επιδρά θετικά στις αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να έχουν ανοδικό ξέσπασμα. Σταθεροποίηση για πετρέλαιο και χρυσό.

Με κάτι παραπάνω από θετικές διαθέσεις ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο τόσο της νίκης του Ντ. Τραμπ στις ΗΠΑ όσο και στο ότι οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια. 

Στα θετικά η ανακοίνωση ισχυρών  μεγεθών 9μηνου κορυφαίων εταιρειών, με την Continental να ενισχύεται 7%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Κέρδη 1,06% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να έχουν σημαντική άνοδο, με τον DAX να ενισχύεται 1,25%, ενώ το ενδεχόμενο οι πρόωρες εκλογές να έρθουν πιο κοντά φαίνεται ότι ενθουσιάζει τους επενδυτές. Στο +0,93% ο βρετανικός FTSE 100, με τον γαλλικό CAC 40 να κινείται 1,20% υψηλότερα. Ανάλογο το κλίμα και στις αγορές της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει κέρδη 0,91%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έχει άνοδο 0,78%. 

Σε καλή πορεία και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει άνοδο 0,19%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,28%, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα. 

Σταθεροποίηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει άνοδο μόλις 0 ,03% στα 73,91 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,07% στα 70,33 δολάρια. Σημαντικά τα κέρδη για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 1,5% στα 43 ευρώ.

Η στροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου ασκεί πιέσεις στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,66% στα 2.676,95 δολάρια, ενώ ο άργυρος αποδυναμώνεται 0,11% στα 31,4 δολάρια. 

Μεικτές οι τάσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,18%, ενώ κέρδη 0,55% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite, ενώ αντίθετα μεγάλες πιέσεις δέχθηκε ο Hang Seng ο οποίος υποχώρησε 1,45%, ενώ απώλειες 0,11% εμφάνισε ο ινδικός Nifty 50

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οριακά ανοδικό άνοιγμα με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε το ΧΑ, σε γραμμή με την ήπια άνοδο στην Ευρώπη. Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 2.213,32 μονάδες (+0,11%), με συναλλαγές 22,35 εκατ. ευρώ. Τράπεζες και blue chips δίνουν στήριξη, με Εθνική, ΕΛΠΕ και Motor Oil σε άνοδο.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται ο καλπασμός των τραπεζών, ρευστοποιησεις σε blue chips

Στις 2.210,85 μονάδες με άνοδο 0,14% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,31% και οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε νέο υψηλό 10 ετών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σε νέο υψηλό 4,5 ετών.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απώλειες στο άνοιγμα, στο -1,1% οι τράπεζες λόγω αβεβαιότητας για Fed

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ένταση ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και τον επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ αυξάνει την αβεβαιότητα. Ο STOXX 600 υποχωρεί 0,2%, με τις τράπεζες στο -1,1%.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια διόρθωση με πιέσεις στις τράπεζες, στήριξη από blue chips

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα υψηλά 16 ετών, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και επιλεκτικές στηρίξεις από blue chips. Ο Γενικός Δείκτης στις 2.201,64 μονάδες (-0,12%) με συναλλαγές 367,4 εκατ. ευρώ, λόγω πακέτων κυρίως στην Alpha Bank.