ΓΔ: 2107.95 0.41% Τζίρος: 25.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:40
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω και μεγεθών 9μηνου

Το «Trump Effect» συνεχίζει να επιδρά θετικά στις αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να έχουν ανοδικό ξέσπασμα. Σταθεροποίηση για πετρέλαιο και χρυσό.

Με κάτι παραπάνω από θετικές διαθέσεις ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο τόσο της νίκης του Ντ. Τραμπ στις ΗΠΑ όσο και στο ότι οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια. 

Στα θετικά η ανακοίνωση ισχυρών  μεγεθών 9μηνου κορυφαίων εταιρειών, με την Continental να ενισχύεται 7%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Κέρδη 1,06% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να έχουν σημαντική άνοδο, με τον DAX να ενισχύεται 1,25%, ενώ το ενδεχόμενο οι πρόωρες εκλογές να έρθουν πιο κοντά φαίνεται ότι ενθουσιάζει τους επενδυτές. Στο +0,93% ο βρετανικός FTSE 100, με τον γαλλικό CAC 40 να κινείται 1,20% υψηλότερα. Ανάλογο το κλίμα και στις αγορές της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει κέρδη 0,91%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έχει άνοδο 0,78%. 

Σε καλή πορεία και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει άνοδο 0,19%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,28%, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα. 

Σταθεροποίηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει άνοδο μόλις 0 ,03% στα 73,91 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,07% στα 70,33 δολάρια. Σημαντικά τα κέρδη για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 1,5% στα 43 ευρώ.

Η στροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου ασκεί πιέσεις στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,66% στα 2.676,95 δολάρια, ενώ ο άργυρος αποδυναμώνεται 0,11% στα 31,4 δολάρια. 

Μεικτές οι τάσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,18%, ενώ κέρδη 0,55% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite, ενώ αντίθετα μεγάλες πιέσεις δέχθηκε ο Hang Seng ο οποίος υποχώρησε 1,45%, ενώ απώλειες 0,11% εμφάνισε ο ινδικός Nifty 50

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.
Χρηματιστηριακοί δείκτες γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες στο ΧΑ με ρευστοποιήσεις κερδών μετά το ανοδικό σερί

Η αργία στη Wall Street περιόρισε τις συναλλαγές, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες 0,34% στις 2.099,80 μονάδες. Κατοχυρώθηκαν κέρδη σε τράπεζες ΔΕΗ, Motor Oil, ανοδικά κινήθηκαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Metlen, Ελβαλχαλκορ και ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Έκτη ημέρα ισχυρής ανόδου στο ΧΑ με υψηλό τζίρο, sell off στην Intralot

Στις 2.106,90 μονάδες με άνοδο 0,94% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Όλες οι τράπεζες σε ανοδική πορεία με Eurobank και Εθνική να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Σε νέα υψηλά 17 ετών κινήθηκε η ΔΕΗ και σε ιστορικά υψηλά η Motor Oil.