ΓΔ: 2114.34 0.20% Τζίρος: 82.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:43
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Πτωτική πορεία για τις ευρωαγορές, διατηρείται ανοδικά το πετρέλαιο

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% συνεχίζει να εμφανίζει το πετρέλαιο, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή. Πολύ προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές.

Μεγάλος κερδισμένος από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή είναι το πετρέλαιο, το οποίο συνεχίζει για μία ακόμη ημέρα την ανοδική του πορεία, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το Ισραήλ να πλήξει τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν. 

Η άνοδος για τις τιμές του μαύρου χρυσού αποτελεί έναν νέο πονοκέφαλο για την παγκόσμια οικονομία και τις κεντρικές τράπεζες, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, ακυρώνοντας, έως έναν βαθμό, τη θετική επίδραση από τις μειώσεις επιτοκίων. Κέρδη 1,26% εμφανίζει το brent το οποίο διαμορφώνεται στα 74,83 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 1,37% υψηλότερα και φθάνει στα 71,06 δολάρια. Αντίθετα, σε μία θετική εξέλιξη για την Ευρώπη, το φυσικό αέριο κινείται πτωτικά, με απώλειες 0,6% στα 38,3 ευρώ. 

Η ανάκαμψη του πετρελαίου είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγεί πτωτικά τις χρηματιστηριακές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να αποδυναμώνεται 0,52%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,76%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 1,05% χαμηλότερα, ενώ σταθεροποιητική πορεία με οριακά κέρδη 0,01% ακολουθεί ο βρετανικός FTSE 100. Πτωτικές οι τάσεις και στην περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί 0,90% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να αποδυναμώνεται 0,25%. 

Πιέσεις ασκούνται και στα futures της Wall Street, μετά τη σταθεροποιητική πορεία στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Dow Jones να έχει πτώση 0,45%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,50% και τον Nasdaq να έχει απώλειες της τάξης του 0,70%. 

Οι επενδυτές δεν στρέφονται ούτε στο ασφαλές καταφύγιο στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,04% στα 2.668,60 δολάρια, ενώ απώλειες 0,48% εμφανίζει ο άργυρος και διαμορφώνεται στα 31,7 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Κίνας να παραμένει κλειστό. Κέρδη άνω του 2% για τον ιαπωνικό Nikkei, ενώ αντίθετα πτώση 1,41% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον ινδικό Nifty 50 να έχει απώλειες 1,80%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα δεδομένα για το Χρηματιστήριο: Αναβάθμιση, εκεχειρία και δασμοί

Αγωνία για την αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά το sell off της Παρασκευής. Θύελλα στις διεθνείς αγορές μετά τα νέα επεισόδια στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Ερωτηματικά για την πορεία του χρυσού και την «νύθιση» των crypto.
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

FTSE Russell και εκεχειρία στη Γάζα έδωσαν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο

Νέα κέρδη +0,69% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 2.098,05 μονάδες με τις τράπεζες για άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακό ντεμπούτο των νέων μετοχών της Intralot με ρεκόρ συναλλαγών.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μια ανάσα από 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλά 10ετίας για τράπεζες

Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες βρίσκεται μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες. Σε νέα υψηλά 10ετίας ο τραπεζικός δείκτης μετά την αναβάθμιση του ΧΑ από FTSE Russell.