ΓΔ: 2087.17 -1.09% Τζίρος: 253.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή κρίσιμων macro από ΕΕ - ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του δείκτη PCE στις ΗΠΑ, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed, βρίσκεται το επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής σε διεθνές επίπεδο.

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς περιμένουν την ανακοίνωση της πρόβλεψης της Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, αλλά και τον δείκτη PCE στις ΗΠΑ, που είναι αυτός που παρακολουθεί στενά η Fed.

Κέρδη 0,32% για τον Stoxx 600, με τον κλάδο μετάλλων να ενισχύεται σχεδόν 0,9%, ενώ αντίθετα πιέσεις 0,7% δέχεται η τεχνολογία. Στο +0,13% η άνοδος για τον DAX, με τον FTSE 100 να έχει άνοδο 0,39%, ενώ 0,46% υψηλότερα κινείται ο CAC 40. Καλή η εικόνα για τις αγορές της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει κέρδη 0,63%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,60%.

Θετική πορεία ακολουθούν και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,14%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,38%, ενώ 0,67% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Με θετικό βηματισμό συνεχίζει να κινείται η αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,61% στα 79,30 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει άνοδο 0,59% στα 76,34 δολάρια. Ισχυρή η άνοδος για το φυσικό αέριο, καθώς το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου ενισχύεται 1,6% στα 39,49 ευρώ.

Ήπια πτωτική κίνηση για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,15% στα 2.556,90 δολάρια, ενώ ο άργυρος έχει απώλειες 0,11% στα 29,95 δολάρια. 

Ανοδικές οι διαθέσεις για το σύνολο των κορυφαίων ασιατικών αγορών, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται 0,69%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να έχει κέρδη 1,25%, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite είχε άνοδο 0,68% και ο ινδικός Nifty 50 κινήθηκε 0,36% υψηλότερα 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα δεδομένα για το Χρηματιστήριο: Αναβάθμιση, εκεχειρία και δασμοί

Αγωνία για την αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά το sell off της Παρασκευής. Θύελλα στις διεθνείς αγορές μετά τα νέα επεισόδια στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Ερωτηματικά για την πορεία του χρυσού και την «νύθιση» των crypto.
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

FTSE Russell και εκεχειρία στη Γάζα έδωσαν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο

Νέα κέρδη +0,69% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 2.098,05 μονάδες με τις τράπεζες για άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακό ντεμπούτο των νέων μετοχών της Intralot με ρεκόρ συναλλαγών.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μια ανάσα από 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλά 10ετίας για τράπεζες

Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες βρίσκεται μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες. Σε νέα υψηλά 10ετίας ο τραπεζικός δείκτης μετά την αναβάθμιση του ΧΑ από FTSE Russell.