ΓΔ: 2056.86 -1.45% Τζίρος: 320.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή στοιχείων για τις ΗΠΑ

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένουν οι αναλυτές, με τη μεταβλητότητα να είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αγορών.

Με την προσοχή στραμμένη στη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η αγορά εργασίας της μεγαλύτερης οικονομίας της υφηλίου θα δώσει, εκ νέου, σημάδια ότι οδηγείται σε ύφεση. 

Όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι κορυφαίοι αναλυτές, η μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αγορών το επόμενο διάστημα, με τη νομισματική πολιτική, κυρίως της Fed, να είναι το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς υπάρχουν στοιχήματα στις αγορές ότι μπορεί να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, έναντι 25 μονάδων βάσης που ήταν η πρόβλεψη πριν από μικρό χρονικό διάστημα. 

Πτώση 0,8% για τον Stoxx 600 με τεχνολογία και μεταλλευτικούς ομίλους να εμφανίζουν πτώση που ξεπερνά το -1%. Απώλειες 0,92% για τον DAX, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 1,24%, ενώ ο CAC 40 κινείται 1,14% χαμηλότερα. Πτωτική κίνηση και για τις αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB να έχει απώλειες 1,66%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 1,34%. 

Ήπιες οι μεταβολές για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,05%, τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,07%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,15% εμφανίζει ο Nasdaq. 

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το φυσικό αέριο, λόγω προβλημάτων σε αγωγό της Ουκρανίας αλλά και υψηλής ζήτησης στην Ευρώπη, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να ενισχύεται άνω του 1,2% στα 38, ευρώ. Αντίθετα πτωτική πορεία ακολουθεί η αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,59% στα 77,86 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες 0,52% στα 74,86 δολάρια. 

Μεικτές οι τάσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει ήπια κέρδη 0,13% στα 2.435,60 δολάρια, ενώ αντίθετα ο άργυρος υποχωρεί 0,65% στα 26,7 δολάρια. 

Πτωτική κίνηση για τις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να διακόπτει το ανοδικό σερί του και να υποχωρεί 0,84%, ενώ ήπιες απώλειες 0,17% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον κινεζικό Shanghai Composite να ενισχύεται 0,01%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο, ισχυρή πίεση στον ΟΠΑΠ

Ρευστοποιήσεις σε blue chips με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.056,86 μονάδες με απώλειες -1,45%. Στις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου το βλέμμα των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα δεδομένα για το Χρηματιστήριο: Αναβάθμιση, εκεχειρία και δασμοί

Αγωνία για την αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά το sell off της Παρασκευής. Θύελλα στις διεθνείς αγορές μετά τα νέα επεισόδια στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Ερωτηματικά για την πορεία του χρυσού και την «νύθιση» των crypto.
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

FTSE Russell και εκεχειρία στη Γάζα έδωσαν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο

Νέα κέρδη +0,69% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 2.098,05 μονάδες με τις τράπεζες για άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακό ντεμπούτο των νέων μετοχών της Intralot με ρεκόρ συναλλαγών.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μια ανάσα από 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλά 10ετίας για τράπεζες

Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες βρίσκεται μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες. Σε νέα υψηλά 10ετίας ο τραπεζικός δείκτης μετά την αναβάθμιση του ΧΑ από FTSE Russell.