ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο και αγορές
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζουν την προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι τραπεζικές μετοχές αναλαμβάνουν τα ηνία στην καλή πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Hedge funds αλλά και θεσμικοί επενδυτές βοήθησαν την ανάκαμψη της Wall Street.

Ανοδικές διαθέσεις για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά την απογοήτευση από τα μεγέθη τριμήνου ορισμένων κορυφαίων εταιρειών και τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια ανάκαμψης μετά τη «βουτιά» της Δευτέρας. 

Κέρδη 0,44% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 1,2%, ενώ ο DAX έχει άνοδο 0,81%, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,92% και τον CAC 40 να κινείται 0,83% υψηλότερα. Σε πολύ καλή πορεία και οι αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB να έχει άνοδο 0,90% και τον ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,64%. 

Ανοδική πορεία και για τα futures της Wall Street, μετά τη χθεσινή σημαντική ενίσχυση, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,36%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,52% και τον Nasdaq να έχει άνοδο 0,59%. 

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, τα hedge funds προχώρησαν σε ευρείες αγορές μετά τις μεγάλες πιέσεις της Δευτέρας, με τη Goldman Sachs να τονίζει ότι πραγματοποίησαν τις περισσότερες αγορές μετοχών από τον Μάρτιο του 2024, ενώ η JPMorgan εκτιμά ότι οι θεσμικοί επενδυτές προχώρησαν σε αγορές αμερικανικών μετοχών συνολικής αξίας άνω των 14 δισ. δολαρίων. 

Η ένταση στη Μέση Ανατολή, παρά τη μείωση της ζήτησης, βοηθά την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,31% στα 76,72 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει κέρδη 0,34% στα 73,47 δολάρια. Αντίθετα σημαντικές πιέσεις δέχεται το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί 1,9% στα 35,9 ευρώ. 

Πτωτική κίνηση αν και με διαφορετικό ρυθμό για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί ήπια κατά 0,12% στα 2.429,45 δολάρια, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις για τον άργυρο με απώλειες 0,78% στα 27 δολάρια. 

Μία ακόμη ιδιαίτερα ισχυρή συνεδρίαση για την ιαπωνική αγορά, με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται 2,51%, ενώ πολύ καλή πορεία ακολούθησε και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται 1,21%, ενώ πιο ήπια ήταν η πορεία για τον κινεζικό Shanghai Composite με ενίσχυση 0,09%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Κοιτάει τις 2.200 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 2.200 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τα κέρδη και τις διεθνείς αγορές να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος ο STOXX 600, πτώση η Ισπανία μετά τις απειλές Τραμπ

Οι ισπανικές μετοχές υποχώρησαν λόγω απειλών εμπορικού εμπάργκο από τις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%. Τεχνολογία, ταξίδια και είδη πολυτελείας ανέκαμψαν με άνοδο 1,4%, 1,2% και 0,4% αντίστοιχα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πρν το άνοιγμα: Σε δοκιμάσια διαρκείας οι αγορές, «βύθιση» στην Ασία

Σε κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας ξεκινά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή πτώση άνω του 5%, και τον Γενικό Δείκτη να περνά σε αρνητικό έδαφος για το 2026. Ανησυχία για τιμές πετρελαίου και πληθωρισμό.