ΓΔ: 2099.57 0.59% Τζίρος: 155.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:39
Φώτο: ΑΠΕ

ΙΕΝΕ: Διαδικτυακό σεμινάριο για τη νέα αγορά ηλεκτρισμού 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19-23 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου μπορεί να γίνει κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής

Η επικείμενη έναρξη της νέας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και με την αποκλειστική χορηγία της Elpedison. 

Το σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε ανώτερα στελέχη της ενεργειακής αγοράς αλλά και ευρύτερα σε όσους δραστηριοποιούνται στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, θα εστιάσει στην επικείμενη έναρξη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας μετά την εφαρμογή του Target Model της ΕΕ.

Βασικός στόχος είναι να εισαγάγει όσους το παρακολουθήσουν στο νέο πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ενόψει των τελευταίων κατευθυντήριων γραμμών που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σταδιακή ολοκλήρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο και για τον αυξανόμενο ρόλο των χρηματιστηρίων ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις σχετικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν κατά τη μεταβατική διαδικασία, καθώς το σεμινάριο θα εξηγήσει πώς αυτές θα διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη αγορά με αυξημένο ανταγωνισμό και μεγαλύτερη διαφάνεια, προς όφελος των συμμετεχόντων αλλά και των τελικών καταναλωτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το τετραήμερο σεμινάριο του ΙΕΝΕ θα καλύψει τα ακόλουθα θέματα: 

(1) To Ελληνικό Ενεργειακό Σύστημα και το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, 

(2) Επισκόπηση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας,

(3) Εφαρμογή του Target Model στην Ελλάδα (Target Model Implementation in Greece), 

(4) Η προθεσμιακή αγορά (forward market),

(5) Η προημερήσια αγορά (Day Ahead), 

(6) Η ενδοημερήσια αγορά (Intraday), 

(7) Η αγορά εξισορρόπησης (Balancing market),

(8) Ενεργειακές χρηματοοικονομικές αγορές (Legal financial products), 

(9) Clearing house and back office.

Ομιλητές στο σεμινάριο είναι καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες, επιτυχημένα στελέχη ενεργειακών εταιρειών και κορυφαίοι ακαδημαϊκοί με εξειδίκευση στον ελληνικό τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και με βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού και της λειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Οι τέσσερις συναντήσεις – οι οποίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω WebEX από τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy - θα διαρκούν από τις 4:00μμ έως τις 8:00μμ.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 15η Οκτωβρίου 2020.

Πληροφορίες και εγγραφή στο σεμινάριο, εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος - Λίβανος: Υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρική διασύνδεση

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, κλείνοντας εκκρεμότητα δεκαετιών και ανοίγοντας τον δρόμο για επενδύσεις, ενεργειακή συνεργασία και μελέτη ηλεκτρικής διασύνδεσης.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπρατάκος: Σταθερό πλαίσιο CΟ2 και μείωση κόστους ενέργειας για ανταγωνιστικότητα

Ο Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τονίζει πως σταθερό πλαίσιο για το CO2 και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος είναι ζωτικά για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις, ζητώντας βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο.
Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία στηρίζει τη Σερβία μετά τη διακοπή προμήθειας ρωσικού πετρελαίου

Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ Πέτερ Σιγιάρτο μεταβαίνει στο Βελιγράδι για να συζητήσει πώς η Ουγγαρία θα στηρίξει τη Σερβία μετά τη διακοπή προμήθειας αργού από Κροατία λόγω κυρώσεων ΗΠΑ στο ρωσικών συμφερόντων διυλιστήριο NIS.
ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι μπαταρίες ηλεκτρικών κρατούν υψηλή αυτονομία ακόμη και μετά από χρόνια

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων χάνουν ελάχιστη αυτονομία, με πολλές μάρκες να ξεπερνούν το 96%, ενώ σύγχρονα λογισμικά και τεχνολογίες προστατεύουν τη μακροχρόνια απόδοσή τους.
Φράγμα Gezhouba Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 17,3% αύξηση στην εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ μέχρι Οκτώβριο

Η εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύς της Κίνας έφτασε τα 3,75 δισ. κιλοβάτ τον Οκτώβριο, αυξημένη κατά 17,3% σε ετήσια βάση. Η ηλιακή ενέργεια σημείωσε άνοδο 43,8% και η αιολική 21,4%, ενώ οι ΑΠΕ καλύπτουν πλέον το 59,1% της ισχύος.
Μπάλα Champions League
ΔΙΕΘΝΗ

Αρτέτα: Να δείξουμε την ίδια ενέργεια και με την Μπάγερν

Ο Μικέλ Αρτέτα ζήτησε από παίκτες και φιλάθλους της Άρσεναλ να δείξουν το ίδιο πάθος και αφοσίωση κόντρα στη Μπάγερν όπως στη νίκη με 4-1 επί της Τότεναμ, ώστε να συνεχίσουν με θετικό αποτέλεσμα στο Champions League.