ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θάλασσα με σύννεφα
Ουρανός με σύννεφα και θάλασσα κάτω από έντονο φως ημέρας.

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου 2026

Λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, ισχυροί έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Για το Σάββατο 15 Αυγούστου 2026 προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ, διατηρώντας ιδιαίτερα ενισχυμένο το μελτέμι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά, με τον καιρό να γίνεται αισθητά πιο δροσερός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, ενώ στα ανατολικά και τις θαλάσσιες περιοχές θα φτάνουν τοπικά σε πολύ ισχυρές εντάσεις. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και ενισχυμένοι.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, καθώς και στη Θεσσαλία, αναμένονται κατά τόπους βροχές ή όμβροι και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και θα εκδηλωθούν κυρίως κατά διαστήματα.

Στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών, όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους βόρειους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με ισχυρούς βόρειους ανέμους και αισθητή ενίσχυση του μελτεμιού.

Έτσι, ο Δεκαπενταύγουστος θα χαρακτηρίζεται από ισχυρούς έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, μικρή περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολική ηλιακή έκλειψη
ΔΙΕΘΝΗ

Ολική έκλειψη ηλίου βύθισε στο σκοτάδι τη δυτική Ισλανδία

Η ολική έκλειψη ηλίου ξεκίνησε στη Ρωσία και βύθισε στο σκοτάδι τη δυτική Ισλανδία, παρά τα σύννεφα και τη βροχή. Πολλοί παρατηρητές δεν μπόρεσαν να την απολαύσουν πλήρως λόγω των καιρικών συνθηκών.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026

Γενικά αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους στη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει ξανά την Ιταλία

Ο καύσωνας παραμένει στην Ιταλία για άλλη μία εβδομάδα, με θερμοκρασίες έως και 40°C και νύχτες που δεν πέφτουν κάτω από 25°C. Ενίσχυση μέτρων προστασίας από Πέμπτη, λόγω αυξημένων κινδύνων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.