ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ήλιος
Φώτο: Shutterstock

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου

Σταθερά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια αύριο Τρίτη. Έως τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος.

Υψηλές θερμοκρασίες, αλλά χωρίς περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου, προβλέπονται για αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου, καθώς ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα ισχυρά μελτέμια να συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα κυμανθεί μεταξύ 34 και 36 βαθμών Κελσίου, ενώ τοπικά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν από 30 έως 34 βαθμούς, με τα Δωδεκάνησα να αγγίζουν κατά τόπους τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ, διατηρώντας τις συνθήκες έντονου μελτεμιού που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς, ενώ στην κεντρική Μακεδονία θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες κατά δύο έως τρεις βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στα ηπειρωτικά τοπικά θα αγγίξει τους 37 βαθμούς.

Παρόμοια εικόνα θα παρουσιάσουν η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος, όπου ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα ενισχύονται πρόσκαιρα έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ιδανικές, με ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ισχυροί, φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 33 βαθμούς.

Ανάλογη εικόνα θα επικρατήσει και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού οι μέγιστες τιμές θα είναι χαμηλότερες κατά δύο έως τρεις βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μεταβλητών διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θυελλώδεις άνεμοι έως 125 χλμ/ώρα στο Ρέθυμνο σύμφωνα με το ΕΑΑ

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από νωρίς στο Αιγαίο και την Κρήτη. Στο Μαριού Ρεθύμνου ριπές έως 125 χλμ/ώρα, στον Πλακιά 114 χλμ/ώρα, ενώ στο Αμπελικό Λέσβου έφτασαν τα 112 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το ΕΑΑ/ΜΕΤΕΟ.