ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
μετεωρολογικό μπαλόνι ουρανός
Ένα μετεωρολογικό μπαλόνι αιωρείται σε καθαρό γαλάζιο ουρανό, καταγράφοντας δεδομένα ατμόσφαιρας.

Ενημέρωση για τον καιρό

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα μέσω του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 προβλέπει στα δυτικά γενικά αίθριο καιρό, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βροχές σε Σποράδες, Εύβοια, Κρήτη και ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν προς Μακεδονία και Θράκη, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά, ενώ στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά, φτάνοντας έως 15 βαθμούς στα βόρεια και έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Καιρικές συνθήκες ανά περιοχή

Μακεδονία και Θράκη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ το πρωί, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Αττική: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Σχεδόν αίθριος καιρός, με βορειοδυτικούς ανέμους έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς, φτάνοντας τους 11 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο, με πιθανές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα βόρεια, ενώ στα νότια αναμένονται τοπικές βροχές σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Οι άνεμοι θα φτάνουν έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στη νοτιοδυτική Γαλλία για την εποχή

Θερμοκρασίες ρεκόρ για Φεβρουάριο σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Γαλλία, με 28,3°C στην Ορτέζ κοντά στα Πυρηναία και έως 27°C στη Μπιαρίτζ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα συνηθισμένα επίπεδα της εποχής.
Βροχή σε τζάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ρεκόρ βροχοπτώσεων για τον Φεβρουάριο τα τελευταία 47 χρόνια

Ο φετινός Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στην Πορτογαλία εδώ και 47 χρόνια, με βροχές τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την IPMA. Πάνω από τις μισές περιοχές ξεπέρασαν ήδη τον ετήσιο μέσο όρο βροχόπτωσης.
Χαρταετοί στην Ακρόπολη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτή με χαρταετούς και σαρακοστιανά στον Λόφο Φιλοπάππου

Με πλήθος κόσμου γιόρτασαν οι Αθηναίοι την Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο Φιλοπάππου, πετώντας χαρταετούς και απολαμβάνοντας σαρακοστιανά από τον Δήμο, ενώ η μέρα πλαισιώθηκε από μουσική και παραδοσιακά τραγούδια.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Παν. Πατρών: Τα ακραία φαινόμενα σχετίζονται με κλιματική αλλαγή

Ο καθηγητής Αθ. Αργυρίου τονίζει ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων, όπως οι ξαφνικές βροχές, σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, ενώ η ανατολική Μεσόγειος επηρεάζεται έντονα και αναμένονται συχνότερα ακραία φαινόμενα στο μέλλον.