ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομπρέλα στη βροχή

Έκτακτη προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού

Άμεση ενημέρωση από ΕΜΥ/ΕΜΚ: Δελτίο από το Ελληνικό στις 28/01/2026 και ώρα 12:00 Β.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη χώρα την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2026.

Η ΕΜΥ εξέδωσε «πορτοκαλί προειδοποίηση», επισημαίνοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα και τις ανατολικές νησιωτικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, αύριο Πέμπτη αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Στερεά, από νωρίς το πρωί έως και τις μεσημβρινές ώρες.

Στη δυτική Πελοπόννησο, από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.

Στη Θράκη, από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα.

Στην Αττική, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες.

Η ΕΜΥ συνιστά στους πολίτες να παρακολουθούν την εξέλιξη του καιρού μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της (oldportal.emy.gr) και να ενημερώνονται για τις επίσημες προειδοποιήσεις του Meteoalarm για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το έκτακτο δελτίο θα ανανεωθεί σε 12 ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.