ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ομπρέλα στη βροχή

Ενημέρωση για τον καιρό

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα μέσω του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου. Σε ορισμένες περιοχές των νησιών του Ιονίου δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά επικρατούν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 6 και 8 βαθμών Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 8-13 βαθμούς, στα δυτικά τοπικά έως 15 και στη νησιωτική χώρα στους 16-17 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Στη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, που σταδιακά θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές. Στη Θράκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, με εξασθένηση των φαινομένων από το πρωί.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά έως και τα 8 μποφόρ στα νότια παραθαλάσσια τμήματα.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι βροχές θα διαρκέσουν ως το μεσημέρι στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη οι αυξημένες νεφώσεις και οι τοπικές βροχές θα συνεχιστούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης κατά τις βραδινές ώρες.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Στην Αττική, αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη, το σκηνικό διαμορφώνεται με αυξημένες νεφώσεις, λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Εξέλιξη καιρού τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, επιμένουν οι αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, του βορείου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, με παγετό στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρό στα βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, το σκηνικό του καιρού παραμένει χειμερινό με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω κυρίως στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένονται στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, εντονότερες στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί με τάση εξασθένησης στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα διατηρηθεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα, με θερμοκρασία έως 41 βαθμούς

Καύσωνας έως και την Τετάρτη με θερμοκρασίες στους 40-41°C στα ηπειρωτικά. Αίθριος καιρός με τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ δυτικά, βόρειοι 3-6 μποφόρ ανατολικά.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Λειψυδρία λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει λειψυδρία λόγω παρατεταμένης ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών, με τα ποτάμια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για την ορθολογική διανομή και κάλυψη της ζήτησης νερού.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για επερχόμενο κύμα καύσωνα στη Νότια Κορέα

Η KMA εξέδωσε για πρώτη φορά, μετά την αναμόρφωση του συστήματος προειδοποιήσεων, έκτακτο δελτίο καύσωνα για τη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, με θερμοκρασίες άνω των 38°C σε Γκιονγκσάν και Ποχάνγκ λόγω κλιματικής αλλαγής.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παρατείνεται ο καύσωνας στις δυτικές περιοχές της χώρας

Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 40°C πλήττει τη δυτική Γαλλία, με σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ευάλωτους και φόβους ισχυρών καταιγίδων. Υπό έλεγχο βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ιντρ και Ανατολικά Πυρηναία.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη χώρα

Ένα νέο, ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία, με θερμοκρασίες έως 39°C στη βορειοανατολική χώρα και πάνω από 40°C σε κεντρική Ιταλία και Σαρδηνία. Η ζέστη ενδέχεται να φτάσει τους 42°C, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές στη Σαρδηνία.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.