ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φώτο: Shutterstock

Το πιο αργό ίντερνετ στα Βαλκάνια έχει η Ελλάδα

Στα 13,41 Mbps φτάνει η μέση πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» αρχείων στην Ελλάδα σύμφωνα με κατάταξη που παρουσίασε η Daily Mail. Ρουμανία, η Σερβία αλλά και η Βουλγαρία προσπερνούν την Ελλάδα.

Στην 56η θέση παγκοσμίως για την πραγματική ταχύτητα διαδικτύου που έχουν οι χρήστες βρέθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της WebsiteToolTester. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ταϊβάν και την τελευταία η Υεμένη, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 64η θέση.

Η κατάταξη, που παρουσιάζει η βρετανική «Daily Mail», βασίζεται στις μέσες (όχι τις μέγιστες) πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο και όχι στις ονομαστικές που δηλώνουν οι κατά τόπους πάροχοι. Οι μέσες ταχύτητες προκύπτουν από τα δισεκατομμύρια διαδικυακά τεστ που κάθε χρόνο κάνουν οι ίδιοι οι χρήστες σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες όπως της WebsiteToolTester, για να ελέγξουν πόσο γρήγορο είναι το Ίντερνετ που έχουν στο σπίτι ή στο γραφείο τους.

Η μέση πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» (download) αρχείων στην Ελλάδα εμφανίζεται να είναι 13,41 Mbps και της Κύπρου 11 Mbps, έναντι 85,2 Mbps της πρώτης Ταϊβάν. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Σιγκαπούρη (70,9), η νήσος Τζέρσι της Μάγχης (67,5), η Σουηδία (55,2) και η Δανία (49,2 Mbps). Στον αντίποδα, στην τελευταία 207η θέση βρίσκεται η Υεμένη με μέση ταχύτητα μόνο 0,38 Mbps.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από άλλες βαλκανικές χώρες όπως η 37η Ρουμανία (21,8 Mbps), η 43η Σερβία (19,2 Mbps) και η 49η Βουλγαρία (16,95 Mbps), αλλά πάνω από το 72o Ισραήλ (8,85 Mbps), την 78η Bόρεια Μακεδονία (8 Mpbs) και την 102η Τουρκία (5,3 Mbps). Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 15η θέση με 32,3 Mbps. Από τις 25 πρώτες χώρες, οι 18 είναι ευρωπαϊκές.

Η μέση ταχύτητα παγκοσμίως εμφανίζεται να έχει αυξηθεί από περίπου 9 Mbps το 2017 σε λίγο πάνω από 11 Mbps το 2019. Οι αριθμοί της WebsiteToolTester και κάθε άλλης παρόμοιας online υπηρεσίας πιθανότατα υποεκτιμούν σε όλες τις χώρες λίγο-πολύ (για διάφορους λόγους) την πραγματική διαθέσιμη ταχύτητα που έχουν οι χρήστες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το 5G SA που ακούμε τελευταία και γιατί το χρειαζόμαστε

Τα αυτόνομα δίκτυα 5G αξιοποιούν καινοτόμες, σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση (machine learning), που επιτρέπουν στους υπολογιστές να «μαθαίνουν» από μεγάλο όγκο δεδομένων.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TikTok: Δημιουργεί Κέντρο Ελληνικών Εκλογών μέσα στην εφαρμογή

Το Kέντρο θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές, σχετικές με τις εκλογές και θα παραπέμπει στους επίσημους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόσβαση θα παρέχεται επίσης σε δημοφιλή hashtags εκλογών.