ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: SOOC

Μ. Βορίδης: Ευνοϊκό για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για κομματικά υποκινούμενες απεργίες, σημειώνοντας ότι σε κάποια επαγγέλματα υπάρχει έλλειψη εργαζομένων και η αυξημένη ζήτηση για εργασία οδηγεί σε αύξηση μισθών.

Το ιστορικό χαμηλό ανεργίας που έχει επιτευχθεί τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που έστρεψε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση και το συνδικαλιστικό κίνημα για την πανελλαδική απεργία απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Πόσοι απήργησαν; Πόσοι ήταν στις πορείες; Ήταν 5.000;». Με τα ερωτήματα αυτά ξεκίνησε τη χθεσινοβραδινή του συνέντευξή ο υπουργός Επικρατείας στον τηλεοπτικό σταθμό "Blue Sky", επισημαίνοντας συγχρόνως ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους και αφορά, δεν απήργησαν. Απήργησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, παρότι δεν τους αφορά. «Μιλάμε για απεργία ...αλληλεγγύης, όταν οι κατ' εξοχήν ενδιαφερόμενοι δεν απήργησαν», ανέφερε ο Μ. Βορίδης κάνοντας, επιπλέον, λόγο για «επαναστατική γυμναστική» και «απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος». Ένα κίνημα, συνέχισε, το οποίο είναι «βαθιά νυχτωμένο» και καθόλου γειωμένο στην κοινωνία, συμπλήρωσε. Και το οποίο δεν βοηθά να υπάρξει γόνιμος διάλογος. «Ακούμε κραυγές, λες και έχει έλθει η καταστροφή του κόσμου», ανέφερε ακόμη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «ο κόσμος έχει καταλάβει πού μας οδήγησαν οι εμμονές της Αριστεράς».

Όμως, όπως τόνισε στο σημείο αυτό, εξαιτίας των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ιστορικό χαμηλό ανεργίας, σε κάποια δε, επαγγέλματα υπάρχει έλλειψη εργαζομένων, και η αυξημένη ζήτηση για εργασία οδηγεί σε αύξηση μισθών. Η αναφορά του υπουργού έκλεισε κάνοντας λόγο για κομματικά υποκινούμενες απεργίες.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης έκανε ειδική μνεία στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Αφού παρατήρησε πως η κυβέρνηση δεν έχει μέτωπο με την αντιπολίτευση, ζήτησε από τους πολίτες να δουν «την κριτική των "δεξιών κομμάτων" σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο. Κατέληξαν να είναι πιο αριστεροί από τους αριστερούς. Κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα υιοθετήσει την πιο σκληρή, μηδενιστική, λαϊκιστική κριτική απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που είναι ευνοϊκό για τους εργαζομένους». Εν κατακλείδι, όμως, «το σημαντικό, για μας, είναι τα προβλήματα των πολιτών. Με αυτά αναμετριόμαστε, αυτά σκεφτόμαστε, αυτή είναι η καθημερινή μας αγωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Υποχρέωση η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, παρά τη δεκαετή οικονομική ύφεση, η χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αντιστρέψει την κατάσταση μέσω των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με Θ. Παφίλη για απεργίες και εργασιακά

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «τυραννία του ΚΚΕ» σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο θα βάλει τέλος σε φαινόμενα εμπόδισης εργασίας. Τα βέλη του προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου: Η αξιοποίηση νέων και γηραιότερων βοηθά στο δημογραφικό

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,, «η Ελλάδα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, με αρνητικές συνέπειες στις αναπτυξιακές προοπτικές και την αγορά εργασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα

«Θεωρώ ότι η Επιθεώρηση Εργασίας κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο και μάλιστα βλέπουμε και μία διαρκή βελτίωση σε όλους τους αριθμούς. Έχουμε μία αύξηση που αγγίζει το 8% στον αριθμό των ελέγχων» είπε η υπουργός Εργασίας.
businessdaily-Kerameos-Niki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Ο μέσος μισθός το 2027 μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ

«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, ο μέσος μισθός ήταν 1.036 ευρώ, ενώ, σήμερα, έχει ανέλθει στα 1.252 ευρώ. Στις θέσεις πλήρους απασχόλησης, ο μέσος μισθός είναι ήδη πάνω από τα 1.430 ευρώ» τονίζει η υπουργός.
businessdaily-Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Η κυβέρνηση έχε προσθέσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας την τελευταία πενταετία έχουν μειωθεί κατά 22 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια και έχουν προστεθεί 37.500 εκπαιδευτικοί με μόνιμες προσλήψεις και 10.000 υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές.