ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Φάμελλος: Η κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εργασιακό μεσαίωνα» και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

Τη στήριξή του στους εργαζόμενους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με δήλωσή του από την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «η θέση μας σήμερα είναι δίπλα στον κόσμο της εργασίας», επισημαίνοντας πως, σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα απασχολούνται περισσότερες ώρες από τον μέσο Ευρωπαίο, οι μισθοί παραμένουν ανεπαρκείς και η ακρίβεια διαβρώνει το εισόδημά τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως φέρνουν στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, που ανοίγει έναν εργασιακό μεσαίωνα με 13 ώρες εργασίας, από τη νύχτα μέχρι τη νύχτα, για να μην μπορεί να ζήσει ο εργαζόμενος και η εργαζόμενη στην Ελλάδα».

 Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα εργατικά δυστυχήματα αυξάνονται, καθώς η εντατικοποίηση της εργασίας οδηγεί σε επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Φάμελλος κατέληξε ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο», υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενοι δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον και μια προοδευτική Ελλάδα. Επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού που διεκδικεί βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία εργαζομένων ΑΔΕΔΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας προκήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, διεκδικεί 13ο και 14ο μισθό

Στάση εργασίας σήμερα 3 Φεβρουαρίου, 12:00-15:00, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στην Αττική. Συγκέντρωση στο ΣτΕ στις 12:30 για άμεση απόφαση επαναχορήγησης 13ου και 14ου μισθού, με τη συμμετοχή γενικών συμβούλων ΑΔΕΔΥ.
Πλήθος σε απεργία
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία 24 ωρών στην Αργεντινή κατά της νέας εργασιακής μεταρρύθμισης

Η CGT στην Αργεντινή θα προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην εργασιακή μεταρρύθμιση του προέδρου Μιλέι. Η απεργία θα γίνει όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, κάτι που αναμένεται πριν το τέλος Φεβρουαρίου.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα με τους χαμηλότερους μισθούς και το υψηλότερο κόστος διαβίωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες εργαζόμενοι λαμβάνουν από τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ, ενώ το κόστος διαβίωσης αυξάνεται και οι μισθολογικές αυξήσεις παραμένουν πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ένωσης.