ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 20:14:50
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στις 130.535 ψήφους η συμμετοχή

Περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50% των αποτελεσμάτων και γύρω στις 11 το βράδυ θα είναι γνωστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.

Συνεχής είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στα 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα σπάσουν οι σημερινές. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 8 και υπολογιζόταν πως θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το απόγευμα ωστόσο δόθηκε παράταση μιας ώρας στην διαδικασία, η οποία και θα ισχύσει μέχρι τις 21:00. Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, δήλωσε στις 19:30 πως 130.535 έχουν ψηφίσει ήδη.

Εξ αυτών, περίπου 95.000 είναι τα παλαιά μέλη ενώ νέα είναι 35.000, χωρίς να υπολογίζεται η ψήφος από το εξωτερικό που πριν μια ώρα υπολογιζόταν σε συμμετοχή 1.100. Έξω από αυτά σχηματίζονται μεγάλες ουρές καθώς η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη.  Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως προς την συμμετοχή είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα αφού μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα είχαν ψηφίσει 115.000, ενώ 30.000 υπολογίζονται τα νέα μέλη που έχουν ψηφίσει.  Τα στατιστικά δείχνουν ότι 200 άτομα ψηφίζουν από νωρίς το πρωί ανά λεπτό στις κάλπες, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει και σε ρεκόρ συμμετοχής. Τη μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε τόσο η Ράνια Σβίγγου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ όσο και ο Νίκος Παππάς. «Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ.

Προσθέτει, δε, ότι θεωρεί αυτονόητο πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση. Περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50% των αποτελεσμάτων και γύρω στις 11 το βράδυ θα είναι γνωστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση κατά Βούλτεψη και ΝΔ για τα αγροτικά

Όσες επιθέσεις κι αν έκανε η Σοφία Βούλτεψη κατά του Χρήστου Γιαννούλη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ευρωομάδα της ΝΔ στήριξε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, την οποία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν, λόγω κινδύνων για αγρότες και περιβάλλον.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση κατά Βούλτεψη και ΝΔ για τα αγροτικά

Όσες επιθέσεις κι αν έκανε η Σοφία Βούλτεψη κατά του Χρήστου Γιαννούλη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ευρωομάδα της ΝΔ στήριξε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, την οποία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν, λόγω κινδύνων για αγρότες και περιβάλλον.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει τη διεύθυνση της «Αυγής»

Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει τη διεύθυνση της εφημερίδας «Αυγή», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι το κόμμα θα στηρίξει το δύσκολο έργο του.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση δείχνει αδιαλλαξία παρά τη στάση των αγροτών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαλλαξία, τονίζοντας ότι οι αγρότες δείχνουν καλή θέληση ανοίγοντας τα μπλόκα ενόψει των γιορτών και καλεί τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες.