ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Στις Βρυξέλλες την Κυριακή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Υπουργική Διάσκεψη της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος του IHRA από το 2005.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο, Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Υπουργική Διάσκεψη της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

Η Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance- IHRA) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός που ενώνει κυβερνητικούς φορείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εμπειρογνώμονες με στόχο να διαμορφώσουν και να προωθήσουν την εκπαίδευση, τη μνήμη και την έρευνα του Ολοκαυτώματος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Ο IHRA έχει αυτή τη στιγμή 33 χώρες -μέλη και οκτώ μόνιμους διεθνείς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UNESCO.

Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος του IHRA από το 2005, ενώ θα αναλάβει την προεδρία της Συμμαχίας για το έτος 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του, ενώ χαρακτηρίζει «παράνομη» την απέλαση δύο διπλωματών του από τη Γαλλία ως αντίποινα για αντίστοιχο περιστατικό με Γάλλους διπλωμάτες.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβήματα της Σαουδικής Αραβίας για το υποθαλάσσιο καλώδιο πιέζουν την Αθήνα

Αιφνιδιασμός στην Αθήνα από τις δύο ρηματικές διακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας με επίκεντρο το καλώδιο δεδομένων που θα ενώσει τις δύο χώρες. Τι λένε διπλωματικές πηγές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η αποστασιοποίηση του Ριάντ από τον IMEC, το σύμφωνο της Μέκκας και οι ελληνικοί Patriot.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Η κυβέρνηση αργεί να καταλάβει πως ηρεμία με Τουρκία δεν αρκεί

Ο Δημήτρης Μάντζος κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένη συνειδητοποίηση κινδύνων, επιλεκτική ανάγνωση της ιστορίας και παράλειψη αξιοποίησης της κατοχύρωσης της ΑΟΖ το 2011 επί ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού αύριο

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μουνίρ μεταβαίνει αύριο στην Τεχεράνη για συνομιλίες για την ειρήνη στην περιοχή, ενώ το Πακιστάν διαμεσολαβεί μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο και τις αμερικανικές κυρώσεις.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας και η κριτική για την προετοιμασία

Ο Αλ. Βιδούρης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας. Πώς κατέληξε το υπ. Εξωτερικών στην επιλογή του έμπειρου διπλωμάτη. Το BD αποκαλύπτει στοιχεία της επιστολής του απερχόμενου επικεφαλής.
Σημαία Φινλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Φινλανδία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για ρωσική παραβίαση εναέριου χώρου

Το φινλανδικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις σχετικά με πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος Il-20, που φέρεται να μπήκε 4,7 ναυτικά μίλια εντός Φινλανδίας για τρία λεπτά. Δεν υπήρξε ρωσικό σχόλιο.