ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κικίλιας: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις - Η Υγεία πρώτη προτεραιότητα

Τόνισε, ότι το 2019 ως τότε υπουργός Υγείας παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα ως απόρροια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δημοσιονομικών πολιτικών λόγω των μνημονίων που είχαν προηγηθεί

Για τις επερχόμενες εκλογές, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τις άμεσες παρεμβάσεις που έγιναν στα πρώτα κύματα, προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθήνας και πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Action24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη.

Όπως τόνισε, το 2019 ως τότε υπουργός Υγείας παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα ως απόρροια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δημοσιονομικών πολιτικών λόγω των μνημονίων που είχαν προηγηθεί. Παρόλα αυτά, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ τα κατάφερε τη στιγμή που κραταιά υγειονομικά συστήματα άλλων χωρών κατέρρεαν υπό το βάρος της Covid-19.

«Νοσηλεύσαμε τους πάντες, πήραμε κλίνες από τις ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, rebrandάραμε τον ΕΟΔΥ, ο οποίος με τις κινητές μονάδες του έκανε testing σε όλη τη χώρα, κάναμε πάνω από 15.000 προσλήψεις, εν κινήσει υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, κρατήσαμε όρθιο το ΕΣΥ και την ελληνική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε δε, ότι όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες χώρες (πχ Ηνωμένο Βασίλειο) οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας δεν είναι εύκολες και απαιτούν πολλά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν.

«Στην επόμενη τετραετία θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του ΕΣΥ με έμφαση στα ΤΕΠ, στο ΕΚΑΒ, στις κτιριακές υποδομές, στη ψηφιοποίηση και στις νέες τεχνολογίες και φυσικά στο ανθρώπινο δυναμικό με 10.000 προσλήψεις. Η Υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι είναι πλήρως κοστολογημένο (9,1 δις), συνεκτικό και περιλαμβάνει κομβικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες της χώρας και για αυτό επιδοκιμάστηκε στις πρώτες εκλογές.

«Αποδείχθηκε η πίστη του κόσμου στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη, σε έναν ηγέτη που υλοποίησε το πρόγραμμά του και θα συνεχίσει να το κάνει: Με περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών, παραπάνω αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία και στο κοινωνικό κράτος με στόχο την ευημερία και την πρόοδο της χώρας», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Κικίλια για ΕΔΕ μετά το επεισόδιο βιαιοπραγίας στο «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Εντολή για ΕΔΕ έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας μετά το περιστατικό βιαιοπραγίας στο πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ». Απομακρύνθηκε ο Λιμενάρχης Χανίων και διερευνώνται ευθύνες του πληρώματος.
Κτήριο Netcompany
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Netcompany και ΕΥΔΑΠ βάζουν «έξυπνο μάτι» για τη ρύπανση στα λύματα

Η Netcompany και η ΕΥΔΑΠ εφαρμόζουν νέο σύστημα που παρακολουθεί το δίκτυο λυμάτων και εντοπίζει έγκαιρα ύποπτες ουσίες, ώστε να λαμβάνονται άμεσα μέτρα και να προστατεύονται η υγεία και το περιβάλλον.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ασφάλεια στη θάλασσα

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως η ασφάλεια των πληρωμάτων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των πλοιάρχων και τη διαρκή εγρήγορση των αρμόδιων αρχών.
Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΧΕΠΑ: Εγκαινιάστηκε η Γ΄ Χειρουργική Κλινική με δωρεά 230.000 ευρώ

Η Γ΄ Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ εγκαινιάστηκε σήμερα πλήρως ανακαινισμένη, χάρη σε δωρεά 230.000 ευρώ της ομογενειακής ΑΧΕΠΑ. Η επιστροφή της στον αρχικό χώρο έγινε ύστερα από τέσσερις μήνες προσωριν
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους για γρίπη: Διαχειρίσιμη η αύξηση κρουσμάτων, «όχι πανικός»

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως η αύξηση γρίπης είναι αναμενόμενη και όχι ανησυχητική. Συνέστησε εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες και παιδιά ως 5 ετών, ενώ διαβεβαίωσε για επάρκεια αντιικών φαρμάκων.
Σημαία Ρωσίας ουρανός
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έρευνα για αμέλεια μετά τον θάνατο 9 βρεφών σε νοσοκομείο

Η Ρωσία διεξάγει ποινική έρευνα για τους θανάτους εννέα νεογέννητων σε μαιευτήριο της Σιβηρίας, υπόνοιες αμέλειας, με έλεγχο προσωπικού και ιατρικών φακέλων στη Νοβοκουζνέτσκ. Το νοσοκομείο είχε 32 νεογνά σε ΜΕΘ, 17 σε κρίσιμη κατάσταση.