ΓΔ: 2337.71 -0.33% Τζίρος: 138.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:42
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κικίλιας: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις - Η Υγεία πρώτη προτεραιότητα

Τόνισε, ότι το 2019 ως τότε υπουργός Υγείας παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα ως απόρροια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δημοσιονομικών πολιτικών λόγω των μνημονίων που είχαν προηγηθεί

Για τις επερχόμενες εκλογές, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τις άμεσες παρεμβάσεις που έγιναν στα πρώτα κύματα, προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθήνας και πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Action24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη.

Όπως τόνισε, το 2019 ως τότε υπουργός Υγείας παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα ως απόρροια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δημοσιονομικών πολιτικών λόγω των μνημονίων που είχαν προηγηθεί. Παρόλα αυτά, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ τα κατάφερε τη στιγμή που κραταιά υγειονομικά συστήματα άλλων χωρών κατέρρεαν υπό το βάρος της Covid-19.

«Νοσηλεύσαμε τους πάντες, πήραμε κλίνες από τις ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, rebrandάραμε τον ΕΟΔΥ, ο οποίος με τις κινητές μονάδες του έκανε testing σε όλη τη χώρα, κάναμε πάνω από 15.000 προσλήψεις, εν κινήσει υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, κρατήσαμε όρθιο το ΕΣΥ και την ελληνική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε δε, ότι όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες χώρες (πχ Ηνωμένο Βασίλειο) οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας δεν είναι εύκολες και απαιτούν πολλά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν.

«Στην επόμενη τετραετία θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του ΕΣΥ με έμφαση στα ΤΕΠ, στο ΕΚΑΒ, στις κτιριακές υποδομές, στη ψηφιοποίηση και στις νέες τεχνολογίες και φυσικά στο ανθρώπινο δυναμικό με 10.000 προσλήψεις. Η Υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι είναι πλήρως κοστολογημένο (9,1 δις), συνεκτικό και περιλαμβάνει κομβικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες της χώρας και για αυτό επιδοκιμάστηκε στις πρώτες εκλογές.

«Αποδείχθηκε η πίστη του κόσμου στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη, σε έναν ηγέτη που υλοποίησε το πρόγραμμά του και θα συνεχίσει να το κάνει: Με περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών, παραπάνω αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία και στο κοινωνικό κράτος με στόχο την ευημερία και την πρόοδο της χώρας», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το Λιμενικό πρωτοστατεί στη μάχη κατά ναρκωτικών για τα παιδιά

Ο Β. Κικίλιας υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο του Λιμενικού στη μάχη κατά των ναρκωτικών, με πρόσφατες συλλήψεις και κατασχέσεις ουσιών σε Πάτρα και Αθήνα, δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για την ασφάλεια των πολιτών.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Κικίλια για ΕΔΕ μετά το επεισόδιο βιαιοπραγίας στο «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Εντολή για ΕΔΕ έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας μετά το περιστατικό βιαιοπραγίας στο πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ». Απομακρύνθηκε ο Λιμενάρχης Χανίων και διερευνώνται ευθύνες του πληρώματος.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων - Αντικαρκινική: Μνημόνιο για πρόληψη και στήριξη ασθενών

Ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπέγραψαν μνημόνιο για δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και στήριξης ασθενών, με δωρεάν εξετάσεις και έμφαση σε ευάλωτες ομάδες.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Εκρίζωση της ευλογιάς και άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας τόνισε μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου ότι απαιτούνται επιμονή, συντονισμός και αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας ώστε να κλείσει «το συντομότερο» ο κύκλος της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.
Διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ζελεδών και γλυκισμάτων με μουσκιμόλη από την αγορά

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει από την αγορά ζελεδάκια με μουσκιμόλη, διανεμόμενα από την EC STEVIA ΑΕ και πωλούμενα σε καταστήματα αλλά και διαδικτυακά, έπειτα από καταγγελία και ελέγχους που επιβεβαίωσαν ότι είναι μη ασφαλή.