ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Έτοιμα τα εκλογικά τμήματα των Ελλήνων του εξωτερικού για τις εκλογές

Οι Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελληνικής Επικράτειας και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζουν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελληνικής Επικράτειας και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Τα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν είναι τρία περισσότερα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και συγκεκριμένα 102 από 99, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού είναι πλέον 25.610 από 22.855 (+2.755) στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Τα τμήματα συγκροτήθηκαν στις ίδιες χώρες και πόλεις με τη διαφορά ότι δημιουργήθηκε τμήμα στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ δεν υφίσταται το τμήμα στο Κάουνας της Λιθουανίας (εικάζεται ότι σε αυτό είχαν εγγραφεί οπαδοί του Ολυμπιακού για το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ στο μπάσκετ). Επίσης προστέθηκε από ένα εκλογικό τμήμα στις Βρυξέλλες (συνολικά τέσσερα), στο Λονδίνο (εννέα) και στο Λουξεμβούργο (δύο).

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ανακουφισμένη μετά την ήττα φιλορωσικών κομμάτων στη Μολδαβία

Το προευρωπαϊκό κόμμα της Μολδαβίας κέρδισε πλειοψηφία στις εκλογές, νικώντας τα φιλορωσικά κόμματα, γεγονός που χαιρετίστηκε από Ευρωπαίους ηγέτες ως απόρριψη της Ρωσίας και στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα για στήριξη νοικοκυριών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, ζητώντας προοδευτική διακυβέρνηση.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν την καθημερινότητα

Ο Θ. Κοντογεώργης παρουσίασε την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, με έμφαση σε μεταρρυθμίσεις για εισοδήματα, μετανάστευση, αποζημιώσεις αγροτών και ασφαλείς μεταφορές.
Αψίδα του Θριάμβου Κισινάου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας συγχαίρουν την Μολδαβία

Ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας συνεχάρησαν τη Μολδαβία για τη δέσμευσή της στη δημοκρατία και κατηγόρησαν τη Ρωσία για πρωτοφανή παρέμβαση στις εκλογές, μέσω εξαγοράς ψήφων και παραπληροφόρησης.