ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χέρι σε κάλπη
Χέρι πολίτη ρίχνει ψηφοδέλτιο σε κάλπη κατά τη διάρκεια εκλογών.

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά των κομμάτων στο 99,59% της καταμέτρησης ψήφων

Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με το ΜέΡΑ25, την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη να μένουν εκτός του Κοινοβουλίου.

Μπλε είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο χάρτης της Ελλάδας με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει μία μεγάλη και καθαρή νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει τις 20 μονάδες σε μία σοκαριστική σε μέγεθος ήττα.

Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, το βράδυ της Κυριακής, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με το ΜέΡΑ25, την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη να μένουν εκτός του Κοινοβουλίου.

Η κατανομή των εδρών

Με ενσωματωμένο το 99,59% των ψήφων, η κατανομή των εδρών ανά κόμμα:

Νέα Δημοκρατία: 146
ΣΥΡΙΖΑ: 71
ΠΑΣΟΚ: 41
ΚΚΕ: 26
Ελληνική Λύση: 16

 

 

Οι υποψήφιοι που εκλέγονται από το Επικρατείας

Επτά βουλευτές εκλέγονται με τη ΝΔ από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πρόκειται για τους: Ειρήνη Αγαπηδάκη, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Χρήστο Στυλιανίδη, Ιωάννα Λυτρίβη, Γεώργιο Σταμάτη, Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Μαρία Πολύζου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις: οι Όθωνας Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης και Πόπη Τσαπανίδου.

Δύο βουλευτές εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουδώνη και τον Δημήτρη Μάντζο.

Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Θανάσης Παφίλης.

Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στις 24/2 ανακοινώνει εκλογές και δημοψήφισμα για την ειρήνη

Ο Ζελένσκι σχεδιάζει να ανακοινώσει προεδρικές εκλογές και δημοψήφισμα για ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι διαδικασίες θα γίνουν μέχρι τις 15 Μαΐου.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πλήθος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Είμαστε ο κύριος αντίπαλος Μητσοτάκη, νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει νίκη λαού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει περήφανο και ενωμένο απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό, υπογράμμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει αξιόπιστο πρόγραμμα και κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή της ΝΔ.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελ. Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας

Η Ελένη Καραγεωργοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη βουλευτής, επικαλούμενη πολιτικές διαφορές και την ανάγκη ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Προέχει η ενότητα του προοδευτικού χώρου, όχι η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πόλου απέναντι στον Μητσοτάκη, όχι η απλή ένωση δυνάμεων του παρελθόντος, και πρότεινε διάλογο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι άλλων δυνάμεων.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι υπόσχεται μεγάλη αλλαγή μετά τη νίκη στις εκλογές

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, δήλωσε πως οι Ιάπωνες θέλουν «σημαντική αλλαγή», μετά τη νίκη του κόμματός της που εξασφάλισε πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών της Βουλής στις πρόωρες εκλογές.