ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Στις 20:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος την Κυριακή

Η εταιρεία, η οποία θα μεταδίδει και σε αυτές τις εκλογές τα αποτελέσματα, εκτιμά ότι το διάστημα από τις 21:00 έως τις 22:00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα γίνει γνωστό η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Singular Logic, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μέχρι τις 20:30, θα υπάρχει εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας, που θεωρείται το όριο για το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

Η εταιρεία, η οποία θα μεταδίδει και σε αυτές τις εκλογές τα αποτελέσματα, εκτιμά ότι το διάστημα από τις 21:00 έως τις 22:00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Η συντόμευση των χρόνων μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα επιτευχθεί χάρη στον εκσυγχρονισμό του συστήματος καταχώρησης των δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης μέσω τάμπλετ που θα διαθέτουν πλέον όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά σε μικρότερο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic. Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν γύρω στις 22:00-23:00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκλογές μόνο όταν το επιτρέψει η ασφάλεια, δηλώνει αξιωματούχος

Η Ουκρανία δεν θα διεξαγάγει εκλογές μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, τόνισε αξιωματούχος, διαψεύδοντας φήμες για επικείμενες εκλογές και δημοψήφισμα που φέρεται να εξετάζει το Κίεβο υπό αμερικανική πίεση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στις 24/2 ανακοινώνει εκλογές και δημοψήφισμα για την ειρήνη

Ο Ζελένσκι σχεδιάζει να ανακοινώσει προεδρικές εκλογές και δημοψήφισμα για ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι διαδικασίες θα γίνουν μέχρι τις 15 Μαΐου.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πλήθος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Είμαστε ο κύριος αντίπαλος Μητσοτάκη, νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει νίκη λαού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει περήφανο και ενωμένο απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό, υπογράμμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει αξιόπιστο πρόγραμμα και κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή της ΝΔ.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελ. Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας

Η Ελένη Καραγεωργοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη βουλευτής, επικαλούμενη πολιτικές διαφορές και την ανάγκη ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Προέχει η ενότητα του προοδευτικού χώρου, όχι η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πόλου απέναντι στον Μητσοτάκη, όχι η απλή ένωση δυνάμεων του παρελθόντος, και πρότεινε διάλογο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι άλλων δυνάμεων.