ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κικίλιας: Ξεκάθαρες οι διαφορές της διακυβέρνησης μας με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της μείωσε 50 φόρους και εισφορές που αφορούσαν στη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για ξεκάθαρες διαφορές στη στρατηγική που ακολούθησαν και στα αποτελέσματα που έφεραν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διακυβέρνησαν τη χώρα έκανε λόγο ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Αντιπαραβάλλοντας τη στρατηγική και το προεκλογικό πρόγραμμα, της Νέας Δημοκρατίας με αυτά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο κ. Κικίλιας είπε: «Θα μειώσουμε και άλλο τη φορολογία, τις εισφορές, θα δημιουργήσουμε νέες και πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις για ένα πιο ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Όπως έκανα εγώ ως υπουργός Υγείας στα πρώτα κύματα της πανδημίας στηρίζοντας τους πάντες, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία στις μεγάλες κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της μείωσε 50 φόρους και εισφορές που αφορούσαν στη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στον αντίποδα, όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει στρατηγική με αποτέλεσμα «κάθε 3 - 4 μέρες να αλλάζει τακτική, λόγω του αδιεξόδου που υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλάζει τακτική όταν το ΜεΡΑ25 αρνείται τη συνεργασία, εν συνεχεία απευθύνεται στην κοινωνία, την οποία, όμως, ως κυβέρνηση την υπερφορολόγησε άγρια, ιδίως τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας διαπίστωσε με ικανοποίηση την κοινή παραδοχή από τους εκπρόσωπους των άλλων κομμάτων ότι ο τουρισμός τα τελευταία δύο χρόνια ενίσχυσε την ελληνική οικονομία και οδήγησε σε ανάπτυξη.

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι «το μόνο θετικό πρόσημο σε μια οικονομία την οποία έχουμε «τρέξει  είναι τα αποτελέσματα του τουρισμού, στον οποίο όμως θα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος μίλησε για την «τουριστική ανάπτυξη που την θέλουμε" σημειώνοντας ότι ο κ. Κικίλιας "έκανε προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ο τουρισμός «στηρίζει τη λαϊκή οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια παντού. Στην ανατολική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, στη Μακεδονία, στα νησιά μας, στις ηπειρωτικές περιοχές. Υπήρξε ανάπτυξη το 2022 και θα υπάρξει και το 2023 μέσα από τον τουρισμό, που είναι η βαριά μας βιομηχανία. Και, επαναλαμβάνω, αφορά τους μικρούς και τους πολλούς».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όλη τη θητεία του έχει αποδείξει ότι είναι θεσμικός - από την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την εξάντληση της τετραετίας- και τόνισε ότι και σε αυτή τη διαδικασία θα κινηθεί θεσμικά, θα λάβει την εντολή και θα συζητήσει με όλους. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «επιζητούμε μία σταθερή Κυβέρνηση με βάση την πορεία που έχει κάνει η χώρα αυτά τα 4 χρόνια, άρα αυτοδυναμία», πάντα με όσα δήλωσε ο υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Όχι στην εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε εργαλειοποίηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση λόγω σφιχτών προθεσμιών στη διαδικασία αναθεώρησης και έλλειψης διαλόγου, ενώ ζήτησε επέκταση προστασίας κατά των διακρίσεων στο άρθρο 5.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έκανε την ΕΡΤ σύγχρονη και αξιόπιστη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την ΕΡΤ από κανάλι προπαγάνδας σε αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης, απαντώντας στην αντιπολίτευση με αφορμή την επέτειο του «μαύρου» της ΕΡΤ και τις διαδικασίες επιλογής διοίκησης μέσω ΑΣΕΠ.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η δουλειά μας και όχι τα νέα κόμματα θα κρίνουν τις εκλογές

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις της ΝΔ πρέπει να συνεχιστούν για το καλό της κοινωνίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη σχέση με τους πολίτες και δίνει έμφαση στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και την πρώτη κάλπη.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση πλήττει αυτονομία, εργαζόμενους και δημότες

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμο Καλλιθέας και τους εργαζόμενούς του, καταγγέλλοντας τις πιέσεις της κυβέρνησης για απολύσεις και τις αντεργατικές τροποποιήσεις στον Κώδικα Αυτοδιοίκησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.