ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:37
Κτήριο Συμβουλίου Επικρατείας
Το κεντρικό κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Αθήνα.

Οι κάλπες εκτός Ελλάδας θα ανοίξουν στις 20 Μαΐου με έγκριση του ΣτΕ

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι νόμιμη η διεξαγωγή της ψηφοφορίας εκτός Ελλάδας μια ημέρα πριν την 21η Μαΐου για τους εγγεγραμμένους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται ως ημέρα ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών εκτός Ελλάδος, η 20η Μαΐου 2023, δηλαδή μια ημέρα πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στην χώρα μας.

Αναλυτικότερα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η 20η Μαΐου 2023 ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας. Δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές εκτός Ελλάδος έχουν οι εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

Παράλληλα, η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδος θα διαρκέσει από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου, με την υπ΄ αριθμ. 83/2013 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση κατά Βούλτεψη και ΝΔ για τα αγροτικά

Όσες επιθέσεις κι αν έκανε η Σοφία Βούλτεψη κατά του Χρήστου Γιαννούλη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ευρωομάδα της ΝΔ στήριξε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, την οποία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν, λόγω κινδύνων για αγρότες και περιβάλλον.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση κατά Βούλτεψη και ΝΔ για τα αγροτικά

Όσες επιθέσεις κι αν έκανε η Σοφία Βούλτεψη κατά του Χρήστου Γιαννούλη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ευρωομάδα της ΝΔ στήριξε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur, την οποία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν, λόγω κινδύνων για αγρότες και περιβάλλον.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν 60 πολιτικοί κρατούμενοι για τα Χριστούγεννα

Περισσότεροι από 60 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν στη Βενεζουέλα τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχαν συλληφθεί μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές του 2024 και η ΜΚΟ ζητά αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές μετά τη συμφωνία ειρήνης, σε εξέλιξη το αμερικανικό σχέδιο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα γίνουν προεδρικές εκλογές μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Ρωσία. Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει πάγωμα του μετώπου και ζώνες ασφαλείας.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει τη διεύθυνση της «Αυγής»

Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει τη διεύθυνση της εφημερίδας «Αυγή», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι το κόμμα θα στηρίξει το δύσκολο έργο του.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση δείχνει αδιαλλαξία παρά τη στάση των αγροτών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαλλαξία, τονίζοντας ότι οι αγρότες δείχνουν καλή θέληση ανοίγοντας τα μπλόκα ενόψει των γιορτών και καλεί τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες.